قرص ضد استرس و افزایش تمرکز

قرص ضد استرس و افزایش تمرکز

شاید ADHD داری!

تمرکز پایین، اهمال‌کاری، خستگی، تصمیم‌های هیجانی، حافظه ضعیف و… اگر اینا رو داری، شاید مشکلت ADHD باشه!

اختلال ADHD و اضطراب شرایط کاملا جداگانه‌ای هستند؛ اما مانند سایر اختلال‌ها، معمولا به‌صورت هم‌زمان بروز می‌کنند و افراد با ابتلا به یکی از آن‌ها، علائم دیگری را نیز نشان خواهند داد. طبق گزارش‌ها، حدود نیمی از بزرگسالان مبتلا به ADHD از اختلالات اضطرابی نیز رنج می‌برند.

قرص ضد استرس و افزایش تمرکز با ایجاد آرامش ذهنی، به بهبود عملکرد و تصمیم‌گیری‌های شما کمک خواهند کرد.

در چه شرایطی قرص ضد استرس و افزایش تمرکز تجویز می‌شود؟

تاثیر آرامش بر تمرکز یک تجربه همگانی است؛ به این معنا که چه دچار اختلالات روان باشید چه خیر، زمان‌هایی که اوضاع آرام است، بهتر تصمیم می‌گیرید و عمل می‌کنید. این تجربه همگانی، تبدیل به یک ایده جالب برای تحقیقات دانشمندان از اواخر قرن 19 تا به امروز شد. در نتیجه این تحقیقات و تکامل آن‌ها در طول زمان، امروزه می‌دانیم که بروز حالت‌های ناخوشایند، مانند استرس، در عملکرد مهارت‌های شناختی، مانند تمرکز، دخیل هستند. به همین ترتیب، امروزه افراد زیادی درمورد رابطه بین قرص ضد استرس و افزایش تمرکز سوال می‌کنند و می‌خواهند بدانند آیا مصرف این قرص‌ها، بر افزایش تمرکز موثر است؟

Edward Hallowell، پزشک، نویسنده و روان‌شناس کودک و بزرگسال ارتباط بین قرص ضد استرس و افزایش تمرکز را از دیدگاه دیگری بیان می‌کند:

همان‌طور که می‌دانید، علائم تمام اختلالات روانی همپوشانی دارند و به همین دلیل، تشخیص قطعی آن‌ها کمی دشوار است؛ بنابراین، در صورت بروز علائم هر گونه بیماری، ما با درمان‌های ابتدایی شروع می‌کنیم تا ریشه مشکل را بفهمیم. به‌عنوان‌مثال، اگر شما ADHD داشته باشید، ابتدا با تجویز قرص ضد استرس روند بهبود علائم شما را بررسی می‌کنیم تا ببینیم آیا واقعا ADHD دارید یا صرفا مضطرب هستید؟ (منبع: ADHD Online)

ما در مقاله بهبود تمرکز، راهکار‌هایی را گفته‌ایم که با استفاده از آن‌ها و بدون نیاز به مصرف دارو می‌توانید تمرکز خود را بهبود ببخشید. برای اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید.

طریقه عملکرد قرص‌های افزایش تمرکز

قرص ضد استرس و افزایش تمرکز عملکرد مشابه دارند؟

قرص‌هایی که جهت افزایش تمرکز تجویز می‌شوند، عموما محرک سیستم عصبی هستند. افراد ADHD معمولا بی‌قراری ذهنی و جسمی دارند؛ بنابراین برای خیلی‌ها سوال پیش می‌آید که چرا باید داروی محرک مصرف کنند؟

یکی از ویژگی‌های اصلی افراد ADHD، ازدست‌رفتن سریع تمرکز است. به این معنا که محرک‌های زیادی در محیط یا در مغز آن‌ها وجود دارد که نمی‌دانند باید به کدام یک واکنش نشان دهند؛ زیرا آن‌ها توانایی فیلترکردن و اولویت‌بندی داده‌های دریافتی را ندارند. به زبان ساده، آن‌ها نمی‌دانند باید به کدام محرک بیشتر توجه کنند و کدام یک را کنار بگذارند.

مصرف داروهای محرک، این توانایی را در افراد مبتلا به ADHD و اختلال تمرکز تقویت می‌کند. برای درک بیشتر این مسئله، توجه فرد ADHD را مشابه نور یک پروژکتور بزرگ در نظر بگیرید. نور پروژکتور بسیار گسترده است و فضای بزرگی را روشن می‌کند، اما یک نور سطحی محسوب می‌شود که صرفا به همه چیز می‌تابد و اصولا، تنها یک طرف جسم را روشن می‌کند؛ ضمن آنکه بیشتر جاها را در سایه رها می‌کند. بنابراین اگر پروژکتور در یک اتاق روشن باشد، چشمتان از شدت نور و مغزتان از شدت بی‌نظمی پراکندگی نور درد می‌گیرد!

عملکرد نور پروژکتور را با نور لیزر یا چراغ‌قوه مقایسه کنید. لیزر و چراغ‌قوه، هر دو نورهای متمرکزی تولید می‌کنند که تنها یک بخش از اتاق را روشن می‌کنند. این نور متمرکز، قابل‌حرکت است و تمام وجوه اجسام و عمق آن‌ها را به شما نشان می‌دهد. درصورتی‌که دارو مصرف کنید، توجه شما از پروژکتور، تبدیل به چراغ‌قوه‌ای می‌شود که تنها بخش‌های موردنیاز شما را واضح و روشن می‌کند و سایر محرک‌ها را در تاریکی رها خواهد کرد. در نتیجه، شما تا نخواهید، محرک‌ها را نمی‌بینید که حواستان پرت شود!

اگر تمایلی به مصرف قرص‌های افزایش تمرکز ندارید، پیشنهاد می‌دهیم که مقاله ورزش ذهن را بخوانید؛ در این مقاله راهکار‌هایی را می‌گوییم تا با استفاده از آن‌ها بدون نیاز به مصرف دارو ذهن خود و عملکرد آن را تقویت کنید.

(منبع 1، 2)

متداول‌ترین قرص‌های افزایش تمرکز

قرص‌های افزایش تمرکز با تولید بیشتر مواد شیمیایی خاص در مغز، عملکرد آن را موثرتر و کارآمدتر می‌کنند. این قرص‌ها، اصطلاحا پیوسته رهش هستند؛ یعنی به‌گونه‌ای فرموله شده‌اند که دوز مصرفی را به‌آرامی در بدن آزاد کنند. در نتیجه، عوارض این قرص‌ها معمولا کم و قابل‌کنترل خواهد بود.

طبق گزارش‌ها، مصرف قرص‌های محرک، علائم اختلال تمرکز را در 70 تا 80 درصد افرادی که آنها را مصرف می‌کنند، کاهش می‌دهد. چند نمونه از متداول‌ترین قرص‌های افزایش تمرکز که برای درمان ADHD، اختلال تمرکز و اختلال اضطراب مورداستفاده قرار می‌گیرند به شرح زیر هستند:

  • آمفتامین؛ نام های تجاری داروهای شامل این ماده عبارت‌اند از:
  • Evekeo
  • Adzenys ER
  • Adzenys XR-ODT
  • Dyanavel XR
  • Evekeo ODT
  • Amphetamine Sulfate
  • دکستروآمفتامین؛ با نام تجاری Adderall
  • دکس متیل فنیدات و متیل فیندات؛ نام‌های تجاری داروهای شامل این ماده عبارت‌اند از:
  • Ritalin
  • Concerta
  • Equasym
  • Medikinet
  • Tranquilyn
  • لیسدگزامفتامین؛ با نام تجاری Elvanse که در ایران با نام “ویاس” شناخته می‌شود.

(منبع 1، 2)

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

 

انواع داروهای ضد استرس

داروهای ضد استرس با توجه به رویکردشان، انوع متنوعی دارند.

داروهای ضد استرس به 4 دسته تقسیم می‌شوند:

  1. مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs)
  2. مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs)
  3. داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه ای (TCAs)
  4. بنزودیازپین‌ها

انواع این داروها عبارت‌اتد از:

نام دارو

نام تجاری دارو

سیتالوپرام

Celexa
اسیتالوپرام

Lexapro

فلوکستین

Prozac و سارافم
فلووکسامین

Luvox

پاروکستین

Paxil، Paxil CR و Pexeva
سرترالین

Zoloft

دولوکستین

Cymbalta
ونلافاکسین

Effexor

آمی تریپتیلین

Elavil
ایمی پرامین

Tofranil

نورتریپتیلین

Pamelor و Aventyl Hydrochloride
آلپرازولام

Xanax

کلردیازپوکساید

Librium

دیازپام

Valium

لورازپام

Ativan

(منبع 1، 2، 3)

پیشنهاد می‌دهیم که مقاله بهترین مولتی ویتامین برای تقویت حافظه را هم بخوانید؛ چون در آن مکمل‌های تأثیرگذاری را معرفی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید:

قرص ضد خواب و افزایش تمرکز

برای قرص ضد خواب و افزایش تمرکز مُدافینیل را پیشنهاد می‌دهیم که روی نور اپی‌نفرین، سروتونین، هیستامین، گلوتامات و گابا تأثیر دارد. مدافینیل در واقع به‌عنوان یک داروی محرک عصبی جلوی خواب‌آلودگی را می‌گیرد و با افزایش تمرکز و هوشیاری موجب غِنای تفکر و ادراک می‌شود. این داروی روی تکانش‌گری نیز تأثیر می‌گذارد.

مدافینیل برای اولین بار در سال 1998 به‌واسطه سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید و وارد بازار شد. در ابتدا این دارو فقط برای افراد مبتلا به نارکولپسی (حملات خواب) و آپنه انسداد (قطع تنفس هنگام خواب) استفاده میشد. از ورود این دارو به کشور ایران زمان زیادی نمی‌گذرد، اما امید است که مصرف آن به‌خصوص برای دانشجویان بالا نگیرد.

مدافینیل هر چند به‌عنوان داروی قطعی درمان بیش فعالی یا ADHD تأیید نشده است، اما گاهی روان‌پزشک می‌تواند به‌عنوان داروی کمک آن را برای بیماران تجویز کند.

در این جدول اطلاعات بیشتری درباره این دارو می‌دهیم:

موارد مصرف موارد منع مصرف عوارض نکات مصرف
نارکولپسی (خواب آلودگی ناگهانی) مصرف همراه با الکل سردرد نگهداری در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد) و دور از گرما، رطوبت و نور
آپنه انسداد (نفس نکشیدن حین خواب) مصرف در حاملگی و شیردهی تهوع نگهداری دور از دسترس کودکان
سندرم خستگی مزمن داشتن سابقه اختلال دو قطبی یا روانپریشی گرفتگی بینی، رینیت در جریان گذاشتن پزشک از ویتامین‌ها و دارو‌های مصرفی
خواب‌آلودگی در بیماران ام اس در صورت داشتن زمینه اعتیاد تحریک پذیری امکان صرف دارو در صورت فراموشی از صبح تا عصر
خواب آلودگی در بیماران پارکینسونی پرولاپس دریچه میترال اضطراب امکان صرف با غذا یا بدون غذا
طب نظامی و شغلی برای مقابله با خستگی و محرومیت از خواب داشتن آلرژی به مدافینیل یا داروی مشابه آن: آرمدافینیل (armodafinil) کمردرد بی‌اثر‌کردن قرص‌های ضد حاملگی
اختلال کمبود تمرکز و بیش‌فعالی اختلالات شدید کبدی و کلیوی بی خوابی آلودگی و ضعف شدید یا ایجاد بی‌انگیزگی و افسردگی در صورت قطع ناگهانی

آیا کافئین داروی ضد استرس و افزایش تمرکز است؟

آیا کافئین داروی ضد استرس و افزایش تمرکز است؟

کافئین ممکن است برای برخی باعث افزایش استرس شود و تمرکز آن‌ها را پایین بیاورد؛ همچنین کافئین می‌تواند موجب بیدارشدن ناگهانی از خواب شود؛ البته این ماده در برخی افراد از جمله مبتلایان به ADHD برعکس عمل می‌کند و باعث خواب‌آلودگی آن‌ها می‌شود.

کافئین می‌تواند باعث کاهش احساس خستگی و افزایش تمرکز به‌صورت موقتی شود.

در اینجا چند توضیح علمی درباره کافئین می‌آوریم:

1_ تاثیر کافئین بر کاهش استرس

مطالعه‌ای در مجله American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد که نشان می‌دهد مصرف کافئین احساس خستگی را از بین می‌برد و موجب افزایش تمرکز و دقت می‌شود. طی این تحقیق، کسانی که کافئین مصرف کرده بودند، نسبت به کسانی که محقق‌ها آن‌ها را زیر نظر داشتند، عملکرد بهتری نشان دادند.

کافئین در واقع گیرنده‌های آدنوزین در مغز را مسدود می‌کند و با ایجاد اثرات تحریک‌کننده باعث افزایش تولید وروترنسمیتر‌های «دوپامین» و «نوراپی‌نفرین» می‌شود. این مواد شیمیایی در مغز مسئول بهبود حالت‌های روحی و افزایش هوشیاری هستند.

2_ تاثیر کافئین بر افزایش تمرکز

تحقیقی در Journal of Alzheimer’s Disease منتشر شد که نشان می‌داد مصرف کافئین می‌تواند موجب بهبود عملکرد حافظه و توجه شود و احتمال ابتلا به اختلال‌های شناختی را در طولانی‌مدت کاهش دهد.

در واقع کافئین سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و مصرف آن توجه و تمرکز شما را به‌صورت موقت افزایش می‌دهد.

3_ تاثیرات منفی مصرف کافئین

به گزارش Harvard Medical School، مصرف زیاد کافئین علائم اضطراب و استرس (به‌خصوص برای مبتلایان به اختلالات اضطرابی) را افزایش می‌دهد.

کافئین به‌خصوص در افرادی که به آن حساسیت دارند، باعث بروز عوارضی مثل لرزش دست یا افزایش ضربان قلب می‌شود.

عوارض جانبی داروها و انواع قرص ضد استرس و افزایش تمرکز

قرص ضد استرس و افزایش تمرکز، قرص بهبود افسردگی و داروهای بهبود اضطراب همگی پتانسیل ایجاد عوارض جانبی در برخی افراد را دارند. این عوارض اغلب نامحسوس هستند، روند زندگی را مختل نمی‌کنند و بعد از حداکثر دو هفته برطرف می‌شوند؛ اما درصورتی‌که عوارض بسیار شدید بودند و بعد از زمان مشخص شده فروکش نکردند، حتما با پزشک مشورت کنید.

برای به‌حداقل‌رساندن این عوارض، دارو را طبق توصیه‌های پزشک (همراه با غذا، در ساعات صبح یا شب و غیره) مصرف کنید. ضمن آن که عوارض جانبی شما باتوجه‌به شرایط منحصربه‌فرد بدنی و نوع دارو متفاوت خواهند بود؛ بنابراین بهتر است بروشور هر دارو را مطالعه کنید تا اطلاعات دقیق‌تری کسب کنید. عوارض جانبی داروها و قرص‌های ضد استرس برای افزایش تمرکز به شرح زیر هستند:

  • حالت تهوع
  • اسهال
  • یبوست
  • ازدست‌دادن اشتها
  • تاری دید
  • سرگیجه
  • خواب‌آلودگی یا خستگی
  • دهان خشک
  • احساس آشفتگی یا بی‌قراری
  • سردرد
  • مشکلات جنسی یا اختلال نعوظ
  • مشکلات خواب
  • افزایش فشارخون
  • عرق‌کردن بیشتر از حد معمول
  • دل‌درد

رابطه قرص ضد استرس و افزایش تمرکز چیست؟

قرض ضد استرس و افزایش تمرکز رابطه غیر مستقیم دارند.

باتوجه‌به توضیحاتی که در بخش‌های قبل ارائه شد، فهمیدیم که استرس و اضطراب رابطه غیرمستقیمی با افزایش یا کاهش سطوح تمرکز دارند. سوال اصلی این است که آیا قرص‌های ضد استرس باعث افزایش تمرکز می‌شوند؟ طبق گزارش‌ها، برخی از داروهای مدیریت اضطراب، مشابه قرص‌های افزایش تمرکز، محرک هستند؛ یعنی بر افزایش فعالیت دوپامین، سروتونین و نوراپی‌نفرین تاثیر می‌گذارند.

دوپامین یک انتقال‌دهنده عصبی است که بر لذت، حرکت و تمرکز تاثیر می‌گذارد و نوراپی‌نفرین یک محرک است. داروهای اضطراب با مسدودکردن بازجذب آنها در نورون‌های مغز، عملکرد این انتقال‌دهنده‌های عصبی را افزایش می‌دهند. افزایش فعالیت این انتقال‌دهنده‌های عصبی، باعث ایجاد آرامش در وجود فرد می‌شود. به‌واسطه این آرامش، افراد بعد از مصرف این داروها تمرکز بالاتری را تجربه می‌کنند.

معمولا پزشکان در تجویز داروهای اختلال تمرکز و تشخیص این اختلال کمی احتیاط به خرج می‌دهند. در نتیجه، اول تلاش می‌کنند از منشا کمبود توجه شما اطمینان حاصل کنند. در بیشتر موارد، مشکل تمرکز ناشی از استرس، اضطراب، افسردگی، اختلالات خواب و موارد مشابه است؛ بنابراین، اولین قدم پزشک‌ها درمان و کنترل این اختلالات خواهد بود تا ببینند آیا مشکل تمرکز شما ریشه در این موارد دارد یا خیر. درصورتی‌که مشکل تمرکز شما با مصرف داروی ضد استرس برطرف نشد، پزشک از قرص افزایش تمرکز استفاده خواهد کرد.

هدف اصلی این داروها، کاهش علائم اضطراب و کنترل استرس است. این داروها، توسط هیچ پزشک با صلاحیتی، برای هدف اولیه بهبود تمرکز و توجه تجویز نخواهند شد. داروهای افزایش تمرکز تاثیر مستقیم‌تری بر تولید دوپامین و نوراپی‌نفرین دارند و به طور خاص برای افزایش تمرکز طراحی شده‌اند. هر دو نوع این داروها باید با تجویز پزشک مصرف شوند. لطفا تحت هیچ شرایطی در این موارد سرخود عمل نکنید.

(منبع 1، 2)

 

 

بیشتر بخوانید:

تاثیر اضطراب و استرس بر تمرکز

قرص ضد استرس و افزایش تمرکز چه ربطی به یکدیگر دارند؟

تابه‌حال دومینو بازی کرده‌اید؟ منظورم همان بازی‌ای است که کلی مهره مستطیلی رنگارنگ دارد که باید آن‌ها را کنار هم بچینید تا شکل زیبایی ایجاد کنید. اگر تابه‌حال این بازی را انجام داده باشید، می‌دانید که چیدن مهره‌ها آن‌قدر که به نظر می‌رسد آسان نیست! فقط کافی است یک ‌مهره را با بی‌دقتی جای‌گذاری کنید؛ سقوط می‌کند و با افتادن روی دومینوی کناری، همه دومینو ها را به هم می‌ریزد. این واکنش زنجیره‌ای مهره‌های دومینو، استعاره‌ای از پیوستگی و پیچیدگی روان انسان است.

هر مهره دومینو و خطوط و اشکال ایجاد شده توسط آن‌ها، نمایانگر جنبه‌های مختلف شناختی مغز ما هستند؛ هزارتویی از مسیرهای متقاطع که همگی به هم راه دارند، درست مانند شبکه‌های عصبی مغز ما! همان‌طور که سقوط یک دومینو به سایر مهره‌ها سرایت می‌کند، تحریک بخشی از سیستم عصبی مغز نیز مسری محسوب می‌شود.

یکی از جنبه‌های کلیدی این قیاس، در حساسیت شرایط اولیه نهفته است. همان‌طور که چینش ضعیف مهره موردنظر باعث ازبین‌رفتن تمام زحمت‌های شما در بازی دومینو می‌شود، ذهن نیز به طرز قابل‌توجهی نسبت به افکار و تجربیات اولیه حساس است و اینها، تعیین‌کننده واکنش‌های بعدی مغز ما هستند. به همین ترتیب، نه‌تنها اضطراب و استرس بر تمرکز تاثیرگذارند، بلکه تمام احساسات و تجربه‌ها به‌نوعی به یکدیگر مرتبط‌‌ هستند و منشا بروز دیگری خواهند بود:

  1. اضطراب باعث فعال‌شدن بخش استرس و ترس در مغز شما می‌شود که با ترشح کورتیزول، بدن را در شرایط جنگ‌وگریز قرار می‌دهد.
  2. شرایط جنگ‌وگریز بدن را در حالت آماده‌باش قرار می‌دهد و باعث بروز علائم جسمانی مانند تنش عضلانی، بی‌قراری جسمی و افزایش ضربان قلب می‌شود.
  3. فعال‌شدن علائم جسمانی، زمینه‌ساز بروز اختلال‌های شناختی است؛ زیرا مغز شما دائما بین خطرات و نگرانی‌های بالقوه شناور می‌شود و به فکر بقا می‌افتد. در نتیجه، موارد شناختی مانند حافظه، مهارت‌های حل مسئله و تصمیم‌گیری در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرند.
  4. زمانی که مهارت‌های شناختی در اولویت نباشند، ظرفیت مغز برای پرداختن به آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. مغز ما توانایی نگهداری اطلاعات را به‌صورت دائمی ندارد و بیشتر آن‌ها را دور می‌ریزد. در اولویت نبودن مهارت‌های شناختی، ظرفیت حافظه فعال را کاهش می‌دهد.
  5. زمانی که بدن در حالت حفظ بقا قرار بگیرد، معمولا در صدد گریز برمی‌آید. به این حالت در روان‌شناسی، رفتار اجتنابی گفته می‌شود. در این شرایط، فرد اقدام به اهمال‌کاری، به تعویق‌انداختن کارها و دوری از وظایف چالش‌برانگیز خواهد کرد تا از بروز احساسات ناخوشایند جلوگیری کند. دقیقا مانند زمانی که انسان‌های اولیه در مواجهه با حیوانی مانند ببر، در غار پنهان می‌شدند و تحت هیچ شرایطی بیرون نمی‌آمدند. با این تفاوت که ببر بالاخره می‌رفت پی زندگی خودش و انسان‌ها از غار خارج می‌شدند. اما نگرانی‌ها و ترس‌های ما خودبه‌خود راهشان را نمی‌کشند بروند؛ بنابراین ما احتمالا تا چند سال در غار می‌مانیم!

مجموع این اتفاق‌ها، باعث بروز نشخوار فکری و تفکر بیش از حد در دو زمینه می‌شود؛ یک، پرداختن به ترس‌ها و نگرانی‌ها و دو، خودسرزنشگری و انفعال. آخرین دومینویی که در این فرایند به زمین می‌افتد، دومینوی تمرکز و توانایی هدایت توجه خواهد بود! برای درمان این مشکل در موارد حاد، معمولا از روش‌های دارویی استفاده می‌شود.

اگر می‌خواهید درباره تمرکز ذهن و نحوه افزایش تمرکز بیشتر بدانید، مقاله روش های مقابله با شلوغی ذهن را هم مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید:

کلام آخر

رابطه بین داروی ضد استرس و افزایش تمرکز کاملا غیرمستقیم است. این داروها با ایجاد حس آرامش در مغز فرد، به بهبود تصمیم‌گیری و فرایند انجام کارها کمک می‌کنند؛ به همین علت است که بیشتر افراد احساس تمرکز بیشتری بعد از مصرف آن‌ها دارند. زیرا در زمان آرامش، شما به‌صورت طبیعی عملکرد بهتری خواهید داشت. با اینکه این داروها تأثیر غیرمستقیم بر بهبود تمرکز دارند، شما نباید از آن‌ها به‌عنوان داروی افزایش تمرکز استفاده کنید؛ زیرا به‌صورت مستقیم برای این کار طراحی نشده‌اند و ممکن است به مغز شما آسیب برسانند. قبل از مصرف هرگونه دارو، حتما با یک پزشک مشورت کنید.

منابع

5 پاسخ

  1. آره این قرص زد استرس واقعا کار می‌کنه! من همیشه استرس داشتم ولی با این قرص دیگه خیلی بهتر شدم. البته باید گفت که باید با مشورت پزشک مصرف بشه، چون برای هر کسی ممکنه اثر متفاوتی داشته باشه. ولی واقعا تاثیرش رو من حس کردم. ممنون از این مقاله مفید!

  2. خیلی وقت بود که دنبال یه راهکار خوب برای کاهش استرس می‌گشتم، تا اینکه با این قرص زد استرس آشنا شدم. اولش کمی تردید داشتم ولی بعد از چند روز مصرف متوجه شدم که آرامشم بیشتر شده و اصلاً مثل گذشته احساس اضطراب و نگرانی نمی‌کنم. این مقاله به من کمک کرد تا بیشتر با این قرص آشنا بشم و الان خیلی راحت‌تر از همیشه با استرس‌ها کنار میام.

  3. این قرص زد استرس خیلی خوبه! من که خیلی راضی بودم ازش. یکی از بهترین مزیت‌هاش اینه که بدون هیچ عارضه‌ای باعث می‌شه که خیلی راحت‌تر و با آرامش بیشتری زندگی کنیم.

  4. خیلی خوب بود این مقاله! خیلی وقت بود که استرس زیادی داشتم و دنبال یه راهکار می‌گشتم. با قرص زد استرس حالا خیلی بهتر شدم. مقاله اطلاعات خوبی داد و خیلی به دردم خورد.

  5. جالبه که تو این مقاله دقیقاً اشاره کردید به اینکه این قرص به صورت طبیعی استرس رو کاهش می‌ده. من بعد از چند روز مصرفش متوجه شدم که انرژی و تمرکز بیشتری دارم. خیلی خوشحالم که این راه حل رو پیدا کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *