هدف گذاری کوتاه مدت یعنی چه؟

اهداف کوتاه‌ مدت چیست؟

شاید ADHD داری!

تمرکز پایین، اهمال‌کاری، خستگی، تصمیم‌های هیجانی، حافظه ضعیف و… اگر اینا رو داری، شاید مشکلت ADHD باشه!

اهداف کوتاه مدت راهی برای رسیدن به دستاورد‌های بزرگ در زندگی هستند. با این اهداف می‌توانید زودتر به نتیجه برسید، بنابراین با انگیزه بیشتری به مسیر ادامه می‌دهید. بسیاری از مدرسان سبک زندگی در دنیا به اهمیت این خواسته‌ها در زندگی تأکید دارند.

خواسته‌های کوتاه مدت سوخت جتی هستند که سرعت شما را برای رسیدن به اهداف بزرگتر در زندگی تأمین می‌کنند. مدت رسیدن به این خواسته‌ها معمولاً بین یک هفته، یک ماه یا حداکثر یک سال است و پیشرفت چشمگیری را همراه خود می‌آورند.

دانستن اینکه اهداف کوتاه مدت چیست و چطور باعث موفقیت می‌شوند، به شما در تعیین این خواسته‌ها و تلاش برای رسیدن به آنها کمک می‌کند.

آشنایی با مفهوم اهداف کوتاه مدت زندگی

اهداف کوتاه مدت، پله‌های ترقی زندگی

اهداف زندگی در واقع همان خواسته‌هایی هستند که دوست دارید قبل از مرگ به آنها برسید. خواسته‌ها در چند طبقه‌بندی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت قرار می‌گیرند. متأسفانه بسیاری از مردم روی خواسته‌های بلند مدت یا میان مدت خود تمرکز می‌کنند و اهمیت اهداف کوتاه مدت را از یاد می‌برند، در صورتی که همین خواسته‌ها شما را به‌سمت رویا‌های بزرگتر در زندگی سوق می‌دهند.

اهداف کوتاه مدت یک نقشه راه ترسیم می‌کنند، نقشه‌ای که شما را به موفقیت‌های بزرگ نزدیک می‌کند و انگیزه و تمرکز را بهبود می‌بخشد. شما روی این خواسته‌ها می‌توانید به‌عنوان یک پله برای ترقی حساب باز کنید که بسیار متنوع هستند؛ از لیست کار‌های روزانه که باید برای بهبود سبک زندگی انجام دهید یا نظافت خانه و هر کار دیگری!

مثلاً فرض کنید که قصد دارید وکیل پایه یک دادگستری شوید. برای این کار باید وارد دانشکده شده و چندین ترم را پشت سر بگذارید و بهترین نمرات را در امتحانات بگیرید. تلاش برای هر امتحان و یادگیری هر کدام از دروس می‌توانند اهداف کوتاه مدت شما برای رسیدن به خواسته بزرگتر باشند.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که هدف کوتاه مدت باید چشمگیر باشد، اما اینطور نیست. همین که شما امروز زودتر از خواب برخواسته‌اید و می‌خواهید کار‌ها را زودتر انجام دهید تا خود را به یک پیاده‌روی دل‌انگیز در دل غروب آفتاب دعوت کنید، یعنی اینکه هدف کوچکی تعیین کرده‌اید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

اهمیت اهداف کوتاه مدت چقدر است؟

برای درک بهتر هدف‌های کوچک زندگی را شبیه به یک دفتر نقاشی تصور کنید. خواسته‌های بزرگ شما خطوط و شکل اصلی نقاشی را رسم می‌کنند، اما درخواست‌های کوچکتر رنگ‌هایی هستند که شما با آنها نقاشی را تکمیل می‌کنید. به عبارتی دیگر این هدف‌ها به شما در ساختن تصویر کلی زندگی کمک می‌کنند. در نقاشی شما همواره در تلاش هستید تا بهترین رنگ‌ها را برای رنگ‌آمیزی در نظر بگیرید، به همین صورت در زندگی هم باید بهترین درخواست‌های کوتاه مدت را از خود داشته باشید تا زندگی‌تان رنگ و روی زیباتری به خود بگیرد.

مزایای تعیین اهداف کوتاه مدت چیست؟

در اینجا چندین مزیت اصلی حاصل از این هدف‌ها را در زندگی آورده‌ایم تا اهمیت آنها را بیشتر درک کنید:

1_ قابل دستیابی هستند

دسترسی به هدف‌های کوتاه مدت باید راحت باشد، به‌گونه‌ای که سرعت شما را به‌مرور برای رسیدن به خواسته‌های بزرگ بالا ببرند. این خواسته‌ها حس موفقیت را زنده می‌کنند و انگیزه شما را افزایش می‌دهند.

2_ شما را در مسیر نگه می دارند

خواسته‌های کوتاه مدت زمانی قدرتمند هستند که شما را برای رسیدن به ضرب‌الاجل‌های بزرگتر حمایت کنند. در واقع این درخواست‌ها شما را در مسیر اصلی زندگی نگه می‌دارند و با برنامه‌ریزی درست به رویا‌هایتان نزدیکتر می‌کنند.

3_ افزایش اعتماد به نفس

با هر بار رسیدن به خواسته‌های کوچک زندگی، اعتماد به نفس شما برای رسیدن به دستاورد‌های بزرگتر بیشتر می‌شود. اعتماد به نفس یکی از شاخصه‌های اصلی برای موفقیت در زندگی است و تا زمانی که توانایی‌های خود را باور نکنید، دستیابی به اهداف بزرگتر غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

4_ دستیابی زودتر به نتایج

هدف‌های کوتاه مدت شما از تعلل جلوگیری می‌کنند و نتایج را خیلی سریعتر برایتان به ارمغان می‌آورند. این ضرب‌الاجل‌ها شما را مجبور خواهند کرد تا برای رسیدن به درخواست‌های بزرگتر خود در زندگی تلاش کنید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

مراحل تعیین اهداف کوتاه مدت چیست؟

آشنایی با مراحل انتخاب اهداف کوتاه مدت

داشتن استراتژی مناسب می‌تواند به شما در رسیدن به درخواست‌های کوچک در زندگی کمک کند. در واقع با این نقشه احتمال اینکه به خواسته خود برسید، بیشتر است. این استراتژی‌ها شامل این موارد هستند:

1_ اهداف اسمارت

یکی از تکنیک‌های حرفه‌ای برای دستیابی به خواسته‌ها تکنیک SMART است. SMART یعنی:

  • خاص (Specific)
  • قابل اندازه‌گیری (Measurable)
  • قابل دستیابی (Achievable)
  • واقع بینانه (Realistic)
  • محدود به زمان (Time-bound)

شما باید مطمئن شوید که هدف شما تمام جنبه‌های یک هدف SMART را در بر می‌گیرد؛ یعنی اینکه خاص است و درخواست شما را واضح مشخص می‌کند، همچنین مقدار آن مشخص شده و مطمئن هستید که به این هدف می‌رسید. این خواسته باید واقع‌بینانه هم باشد و در ضرب‌الاجلی که تعیین کرده‌اید، به آن برسید.

2_ تعیین اقدامات لازم

برای رسیدن به خواسته‌های کوچک زندگی خود مهم است که اقدامات لازم برای رسیدن به آنها را مشخص کنید. با تعیین اقدامات لازم دستیابی به اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دیگر کار مشکلی نخواهد بود. شما کافیست که به این اقدامات پایبند باشید و آنها را پشت گوش نیندازید تا به نتیجه برسید.

همین حالا به این فکر کنید که برای رسیدن به خواسته‌های کوتاه مدت خود چه کار‌هایی باید انجام دهید و لیستی از آنها را بنویسید. شما باید برخی معیار‌ها هم برای اهداف در نظر بگیرید تا با استفاده از آنها میزان پیشرفت خود در مسیر خواسته‌ها را متوجه شوید.

3_ ایجاد نیروی انگیزاننده

تا زمانی که انگیزه کافی برای رسیدن به اهداف خود نداشته باشید، حتی تلاش برای رسیدن به کوچکترین خواسته‌ها از دیدگاه شما بی‌فایده است؛ بنابراین انگیزه لازم را درون خود ایجاد کنید. راه‌های افزایش انگیزه متعدد هستند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

  • به خواسته اصلی خود فکر کنید، یعنی زمانی که به آن رسیده‌اید و زندگی شما را کاملاً تغییر داده است. تصویر‌سازی ذهنی قوی کمک زیادی به شما می‌کند.
  • برای هر بار رسیدن به درخواست‌های کوچک در زندگی هدایایی برای خود در نظر بگیرید. مثلاً یک شام خوشمزه یا بیرون رفتن با دوستان می‌تواند هدیه خوبی باشد.
  • با شخصی که احساس راحتی می‌کنید، درباره اهداف خود صحبت کنید. این شخص می‌تواند با صحبت‌های خود انگیزه شما را افزایش دهد.

4_ باور و ایمان بسازید

باور‌ها نقش کلیدی در رسیدن به خواسته‌های زندگی دارند. شما باید باور‌های خود را در مورد خواسته‌ها در زندگی تغییر دهید تا به نتایج چشمگیری در آنها برسید. هدف‌های کوتاه مدت می‌توانند باور‌های شما درباره خواسته‌های بزرگتر را در زندگی تغییر دهند، چون به‌مرور در حال تلاش برای رسیدن به آنها هستید و در این مسیر باور‌ها تغییر می‌کنند.

شما باید برای رسیدن به خواسته‌های کوچکتر باور مناسبی در خود ایجاد کنید. مثلاً اگر قصد شرکت در دو ماراتن را دارید و هر روز می‌خواهید به عنوان هدف کوتاه مدت چند دقیقه‌ای بدوید، باورهایی مثل دویدن برای سلامتی مفید است و شما را به هدف اصلی یعنی شرکت در ماراتن نزدیک می‌کند، در خود به‌وجود آورید.

5_ حذف عوامل بازدارنده

چه عواملی در زندگی شما را از رسیدن خواسته‌ها باز می‌دارند؟ آنها را سریعاً از زندگی خود حذف کنید. مثلاً هر روز هدف‌های کوچکی برای رسیدن به خواسته‌های بزرگ خود در نظر گرفته‌اید، اما افراد منفی دائماً در حال مسخره‌کردن و تلاش برای ایجاد انرژی منفی در شما هستند. با حذف این افراد یا شرایط می‌توانید تمرکز بیشتری روی رسیدن به خواسته‌های کوچک و سپس بزرگتر زندگی خود داشته باشید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

6_ ردیابی اهداف

ردیابی اهدا، مهمترین بخش انتخاب اهداف کوتاه مدت

یکی از مهمترین کار‌هایی که باید برای رسیدن به خواسته‌های کوتاه مدت خود انجام دهید، ردیابی اهداف است. شما باید مطمئن شوید آیا خواسته‌هایی که در حال رسیدن به آنها هستید، به شما در مسیر رسیدن به هدف‌های بزرگتر کمک می‌کنند یا خیر؟!

بر اساس یک نظرسنجی که توسط وب‌سایت Asana انجام شد، کارشناس‌ها به این نتیجه رسیدند که فقط 26 درصد از افراد درک روشنی از نحوه کمک‌کردنشان به اهداف شرکت خود دارند. مابقی افراد دقیقاً نمی‌دانند که در چه هدف‌هایی مشارکت داشته و شاید کار‌هایی انجام دهند که واقعاً روی پیشرفت شرکت در هدف اصلی کمکی نکند.

برای اینکه بتوانید مطمئن شوید آیا هدف‌های کوچک شما برای رسیدن به خواسته‌های بزرگتر مفید هستند یا نه، از این استراتژی‌ها کمک بگیرید:

  • میزان پیشرفت خود برای هدف اصلی را در نظر بگیرید. اگر به وضوح پیشرفت‌هایی در این زمینه احساس می‌کنید، یعنی اینکه هدف‌های کوتاه مدت شما درست هستند.
  • نقاط عطف پروژه را در نظر بگیرید و وقتی از طریق خواسته‌های کوچک قدمی برای خواسته‌های بزرگ بر می‌دارید، این اتفاق را جشن بگیرید.

7_ تعیین اهداف واقعی

اهداف را با آرزو‌ها اشتباه نگیرید. خواسته‌های واقعی زندگی شما قابل دستیابی هستند و طی یک ضرب‌الاجل در صورت تلاش درست به نتیجه می‌رسند. در نقطه مقابل آرزو‌ها کلی هستند و به دوردست‌ها اشاره می‌کنند؛ در برخی موارد آرزو‌ها حتی غیرواقعی به‌نظر می‌رسند.

شما می‌توانید آرزو کنید که یک فرد عالی در زندگی خود باشید، اما اهداف با برنامه‌ریزی و توسعه فردی به‌مرور شما را تبدیل به همین فرد می‌کنند.

8_ استراحت کنید

همیشه لازم نیست در حال تلاش و تکاپو برای رسیدن به خواسته‌های خود باشید. گاهی لازم است که استراحت کنید تا انرژی لازم برای رسیدن به خواسته‌ها دوباره در شما ایجاد شود. مثلاً اگر برای یک هفته برنامه‌های کوچکی در نظر گرفته‌اید و به تمام آنها رسیده‌اید، پنجشنبه یا جمعه را برای تفریح و استراحت در نظر بگیرید.

فراموش نکنید که جسم و روان خسته هیچ خلاقیتی برای رسیدن به خواسته‌های جدید ندارد. در واقع خستگی بعد از مدتی بهره‌وری شما را به حداقل می‌رساند، بنابراین زمانی را هم برای استراحت‌کردن در نظر بگیرید.

9_ شبکه سازی کنید

شبکه‌سازی‌کردن می‌تواند به شما در رسیدن به خواسته‌های اصلی زندگی کمک کند. اگر در زمینه فروش یا ارائه خدماتی خاص فعالیت دارید، قدرت شبکه‌سازی را دست کم نگیرید. شما می‌توانید به‌واسطه ارتباطات خود با بازار جدیدی آشنا شوید یا مشتریان بالقوه‌ای به دست بیاورید.

برای شبکه‌سازی می‌توانید اهداف کوتاه مدتی مثل شرکت در سمینار‌ها و نمایشگاه‌ها، پیدا‌کردن همکاران در شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین یا… داشته باشید. با انجام این کارها دایره ارتباطی شما روز‌به‌روز گسترده می‌شود و به اهداف بزرگتر خود می‌رسید.

10_ خارج شدن از منطقه راحتی

شما باید با اهداف کوتاه مدت به‌مرور از منطقه راحتی خود خارج شوید. مثلاً اگر هدف شما شرکت در دو ماراتن باشد و این هفته را با 15 دقیقه دویدن در طی هر روز شروع کرده‌اید، از هفته جدید هر روز 20 دقیقه بدوید. شما باید تلاش‌های کوچک انجام دهید تا به‌مرور از منطقه راحتی خود خارج شوید. خارج‌شدن از این منطقه به منزله پیشرفت همه جانبه در زندگی است.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

 

11_ روی توسعه فردی خود زمان بگذارید

رشد فردی، اقدامی مهم برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت

برخی فکر می‌کنند که برای رسیدن به اهداف بزرگ زندگی، صرفاً باید اهداف کوچک کاملاً مرتبط با آنها را انتخاب کنند، در صورتی که برخی عملکرد‌های ما به‌صورت غیرمستقیم در مسیر رسیدن به خواسته‌ها تأثیر دارند و باید برای آنها هم اهدافی داشته باشید. مثلاً فرض کنید فردی درونگرا توانایی صحبت در جمع را ندارد یا شما نمی‌توانید به‌خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنید. حالا این ویژگی منفی شخصیتی شما باعث می‌شود تا نتوانید ایده‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و به‌سمت خواسته‌های بزرگتر خود بروید.

اندازه‌گیری میزان مهارت‌ها در ویژگی‌های شخصیتی کمی دشوار است، اما شما می‌توانید با برنامه‌ریزی درست و انجام کار‌های کوچک این مهارت‌ها را تقویت کنید. مثلاً اگر فردی خجالتی و کم حرف هستید، از صحبت‌کردن در جمع‌های 2 نفره شروع کنید و به‌مرور وارد جمع‌های بزرگتر شوید.

مثال هایی از اهداف کوتاه مدت

با بررسی برخی مثال‌ها در مسیر رسیدن به خواسته‌های کوتاه مدت بهتر می‌توانید درک کنید که چطور از طریق این خواسته‌ها می‌توانید به اهداف بزرگتر خود در زندگی برسید:

تمام کردن یک دوره آنلاین

در دوره‌های آنلاین که به‌لطف پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب تعداد زیادی دارند، شرکت کنید. برخی از این دوره‌ها کاملاً رایگان هستند و نیاز به صرف هیچ هزینه‌ای ندارند. مدرس‌های دوره‌های آموزشی طی هر هفته برخی دروس را منتشر می‌کنند که شما به‌عنوان هدف کوتاه مدت باید به خود اطمینان دهید که در این درس‌ها شرکت می‌کنید و نکته‌های آموزشی را یاد می‌گیرید.

با پشت سر گذاشتن هر یک از دروس آموزشی می‌توانید یک دوره کامل را پشت سر بگذارید و مهارت جدیدی یاد بگیرید که به شما در پیشرفت در زندگی و رسیدن به خواسته‌های بزرگتر کمک می‌کند.

تماس با مشتری ها

فرض کنید که در زمینه فروش محصول یا ارائه خدمات فعالیت دارید؛ حالا شما می‌توانید با تعیین هدف کوتاه مدتی مثل تماس با 50 مشتری در طی یک هفته به‌مرور فروش خود را افزایش دهید. طی این تماس‌ها شما می‌توانید نقاط ضعف ارائه خود را تشخیص دهید و تبدیل به یک بازاریاب قدرتمند شوید که اغلب تماس‌های تلفنی او منجر به فروش می‌شوند.

توسعه شبکه اجتماعی

یکی از بهترین مثال‌ها برای درک اهداف کوتاه مدت توسعه شبکه اجتماعی است. حتماً اینفلوئنسر‌ها و افرادی را دیده‌اید که در شبکه‌های اجتماعی دنبال‌کننده‌های زیادی دارند. این افراد برای رسیدن به این تعداد از دنبال‌کننده برخی اهداف کوتاه مدت را تیک زده‌اند که شما هم باید همین کار را انجام دهید.

مثلاً می‌توانید هر روز سر ساعتی خاص پست منتشر کنید، داستان‌هایی را با کاربران به اشتراک بگذارید یا به نظرات کاربران در شبکه اجتماعی پاسخ دهید. با انجام همین کار‌های ساده به‌مرور شاهد رشد شبکه‌های اجتماعی خود خواهید بود.

توسعه شخصی

توسعه شخصی، هدفی کوتاه مدت و جذاب

اهداف همیشه نباید در راستای رسیدن به خوسته‌های مالی یا کسب‌و‌کار باشند. گاهی شما می‌توانید برای بهبود سبک زندگی خود برخی خواسته‌های کوچک را تنظیم کنید و با رسیدن به آنها لذت بیشتری از زندگی ببرید. مثلاً خود را ملزم کنید که از هفته آینده روزانه 15 دقیقه پیاده‌روی داشته باشید یا از همین امروز باید حداقل 60 ثانیه نفس عمیق بکشید.

خواندن کتاب در هر هفته، پس‌اندازکردن 5 درصد از درآمد به‌صورت هفتگی یا ماهانه، خوردن شام‌های سبک برای رژیم‌های سلامتی، تماس با دوستان به‌صورت هفتگی یا بازی‌کردن با فرزندان و زمان گذاشتن برای تربیت آنها را هم می‌توان جزء اهداف کوتاه مدت در حوزه توسعه شخصی به شمار آورد.

ایجاد روتین صبحگاهی

برای داشتن انرژی کافی در طی روز باید صبح را با برنامه‌ریزی آغاز کنید. نوشیدن یک فنجان قهوه، پیاده‌روی در پارک، مدیتیشن و شکر‌گذاری، خوردن صبحانه مفصل، دوش‌گرفتن و… هر کدام می‌توانند به‌نحوی انرژی شما را از همان ابتدای صبح افزایش دهند.

یک روتین صبحگاهی در نظر بگیرید و روی آن به‌عنوان اهداف کوتاه مدت حساب باز کنید. شما باید به این روتین پایبند باشید. مثلاً اگر تصمیم گرفته‌اید هر روز ساعت 7 صبح از خواب برخیزید، حتماً این کار را انجام دهید. با انجام این کار روز‌های پرانرژی‌تر و بهتری برای خود می‌سازید.

کلام آخر

با علم بر اینکه اهداف کوتاه مدت چیست و چطور برای رسیدن به آنها تلاش کنیم، به‌مرور می‌توانید سبک زندگی خود را بهبود ببخشید. افراد زیادی توانسته‌اند از طریق این خواسته‌های به ظاهر کوچک به بزرگترین دستاورد‌ها در زندگی خود برسند؛ بنابراین قدرت خواسته‌های کوچک را در زندگی دست کم نگیرید و با تبدیل‌کردن هر هدف بزرگ به اهداف کوچکتر آنها را قابل دسترس‌تر کنید.

منایع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *