نحوه مدیریت استرس در زندگی

آموزش مدیریت استرس با بیش از 70 تکنیک مقابله با استرس

شاید ADHD داری!

تمرکز پایین، اهمال‌کاری، خستگی، تصمیم‌های هیجانی، حافظه ضعیف و… اگر اینا رو داری، شاید مشکلت ADHD باشه!

استرس احساسی است که به‌ واسطه تحت فشار قرارگرفتن در شرایط غیر عادی مثل افزایش حجم کار، مشاجره یا نگرانی‌های مالی به‌وجود می‌آید. در حالی که فکر می‌کنید هیچ کاری در مقابله با استرس نمی‌توانید انجام دهید، گام‌های مثبتی هستند که با انجام‌دادن آنها می‌توانید این احساس را مدیریت کنید.

استرس به‌روش‌های مختلف و با شدت‌های متفاوت روی ما از نظر جسمی و روحی تأثیر می‌گذارد. البته این احساس گاهی هم می‌تواند مثبت باشد، به‌نحوی که ما را هوشیارتر می‌کند تا در شرایط به‌ خصوصی عملکرد بهتری از خود نشان دهیم. ما در این مقاله می‌خواهیم درباره مدیریت استرس و نحوه استفاده مثبت از آن صحبت کنیم.

استرس چیست؟

استرس در زندگی چیست؟

استرس احساسی است که در مواقعی که بدن احساس خطر می‌کند، خود را نشان می‌دهد. استرس می‌تواند خود را شبیه به علائم فیزیکی مثل جویدن ناخن‌ها یا علائم ذهنی مثل نشخوار فکری نشان دهد. این احساس باعث تغییر نحوه رفتار و برخورد با موضوعات مختلف می‌شود و شما را به‌ سمت تجربه احساسات شدیدتر سوق دهد.

وب‌سایت World Health Organization درباره استرس اینطور می‌گوید:

Stress can be defined as a state of worry or mental tension caused by a difficult situation. Stress is a natural human response that prompts us to address challenges and threats in our lives. Everyone experiences stress to some degree. The way we respond.

استرس را می‌توان به‌ عنوان حالتی از نگرانی یا تنش روانی ناشی از یک موقعیت دشوار در نظر گرفت. استرس در واقع نوعی واکنش طبیعی انسان است که ما را به مقابله با چالش‌ها و موقعیت‌های دشوار زندگی ترغیب می‌کند. همه افراد تا حدودی استرس را تجربه می‌کنند. با این حال، روشی که ما با آن به استرس واکنش نشان می‌دهیم، تفاوت زیادی در میزان آرامش ما به‌وجود می‌آورد.

مدیریت استرس چیست؟

شاید فکر کنید که هیچ کاری نمی‌توانید در مقابل استرس انجام دهید و هیچ راهی برای اجتناب یا کاهش آن وجود ندارد. صورت حساب‌ها متوقف نمی‌شوند، کارفرما همچنان به شما غر می‌زند، کار‌ها را دیر تحویل می‌دهید و گویی مسئولیت‌های کاری و زندگی هیچ وقت تمامی ندارند؛ اما بیشتر از آنچه که فکر کنید، توانایی کنترل استرس را دارید.

در بیان ساده‌تر، اینکه شما کنترل زندگی خود را در دست بگیرید، به معنی کنترل استرس است.

مدیریت استرس یعنی اینکه بتوانید مسئولیت تمام زندگی خود را بر عهده بگیرید. شما باید مسئولیت تمام افکار، احساسات، برنامه‌ها و شیوه برخورد با مشکلات را قبول کنید. شما باید بدانید که هدف نهایی داشتن یک زندگی متعادل همراه با زمان کافی برای انجام کار‌ها، روابط، آرامش و سرگرمی است؛ زمانی که به این درک برسید، مدیریت استرس دیگر برایتان دغدغه نخواهد بود.

برای مدیریت استرس باید بتوانید از تکنیک‌ها و استراتژی‌های مقابله‌ای مناسب به منظور بهبود واکنش خود نسبت به شرایط استرس‌زا در زندگی استفاده کنید. این کار ساده‌ای نیست و شما باید با تکنیک‌های مختلف آزمون و خطا داشته باشید تا بالاخره متوجه شوید که کدام ترفند برایتان کاربردی‌تر است.

تکنیک‌های مختلفی برای کاهش کلی استرس، اجتناب از عوامل استرس‌زا و مقابله با این احساس وجود دارد که هر کدام از آنها می‌توانند آرامش بیشتری درون شما ایجاد کنند.

چرا مدیریت استرس اهمیت دارد؟

اهمیت مدیریت استرس

اگر با سطح بالایی از استرس زندگی می‌کنید، سلامتی خود را در معرض خطر قرار می‌دهید. این احساس تعادل عاطفی و سلامت جسمی و روحی را به خطر می‌اندازد و توانایی شما را برای تفکر عمیق، عملکرد مؤثر و لذت‌بردن از زندگی مختل می‌کند؛ به همین دلیل باید به‌دنبال راهی برای مدیریت این احساس باشید.

نحوه مدیریت استرس در زندگی

شما از این راهکار‌ها می‌توانید برای مدیریت استرس در زندگی استفاده کنید:

1_ دلایل استرس را بشناسید

اولین قدم برای مدیریت استرس شناخت موقعیت‌هایی است که باعث تشدید این احساس می‌شوند. این کار خیلی هم ساده نیست، چون در آخر منجر به تغییر شغل، جابه‌جایی، طلاق و… می‌شود؛ بنابراین خود را باید برای هر اتفاقی آماده کنید.

نادیده ‌گرفتن اینکه چقدر افکار و احساسات در سطوح استرس روزمره زندگی شما تأثیر می‌گذارند، آسان است. مطمئناً شما می‌دانید که دائماً نگران اتفاقات مختلف در کسب‌و‌کار خود هستید، اما باید بدانید که به تعویق‌انداختن راه‌حل‌های مناسب باعث تشدید استرس می‌شود. شما باید به‌ محض شناخت افکار و احساسات و موقعیت‌های استرس‌زا آنها را از بین ببرید تا آرامش را وارد زندگی خود کنید.

برای شناخت آنچه واقعاً شما را تحت استرس قرار می‌دهد، به این سؤالات پاسخ‌دهید:

  • آیا استرس را به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر زندگی یا بخشی از شخصیت خود می‌شناسید؟
  • آیا استرس را به گردن اتفاقات بیرونی یا افراد دیگر می‌اندازید یا آن را کاملاً عادی می‌دانید؟

تا زمانی که مسئولیت نقشی را که باعث ایجاد یا تشدید استرس می‌شود، به عهده نگیرید، استرس خارج از کنترل است.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

2_ استفاده از راهکارهای مقابله ای مناسب

راهکارهای مقابله‌ای اشتباه برای مدیریت استرس

درباره روش‌هایی که تا به الان با استفاده از آنها با استرس‌ها مقابله می‌کردید، فکر کنید. آیا این استراتژی‌ها سالم هستند یا ناسالم؟ بسیاری از ما با استرس‌ها به‌نحوی کنار می‌آییم که به‌صورت موقت (نه در درازمدت) حال ما را بهتر می‌کند؛ این روش مقابله کاهش حتی باعث تشدید استرس هم می‌شود.

متداولترین روش‌های ناسالم برای مقابله با استرس عبارتند از:

  • مصرف الکل یا دخانیات
  • زیاده‌روی در خوردن غذا‌های ناسالم
  • کناره‌گیری از دوستان، خانواده یا موقعیت‌های اجتماعی
  • زیاد خوابیدن
  • سرگرم‌کردن خود با عوامل مختلف در هر دقیقه از زندگی برای مواجه‌ نشدن با مشکل اصلی
  • به تعویق‌ انداختن کارها

اگر روش‌های مقابله‌ای شما به سلامت عاطفی و جسمی‌تان کمکی نمی‌کنند، زمان آن است که با روش‌های سالم جایگزین شوند. هیچ روش خاصی برای همه در هر موقعیتی پاسخگو نیست، بنابراین شما باید تکنیک‌های مختلف را آزمایش کنید تا بالاخره به‌روش‌های متناسب با شخصیت و ویژگی‌های خود پی ببرید. شما باید روی راهکاری تمرکز داشته باشید که احساس آرامش و کنترل بیشتری درونتان به‌وجود می‌آورد.

3_ جلوی استرس‌های غیرضروری را بگیرید

امکان اجتناب از همه عوامل استرس‌زا وجود ندارد، اما می‌توانید جلوی بسیاری از این عوامل را بگیرید. در واقع در زندگی ما عوامل زیادی وجود دارند که موجب ایجاد این احساس می‌شوند. شما باید از بین این موارد، عوامل استرس‌زای غیرضروری را بشناسید و جلوی آنها را بگیرید، اما چطور؟

  • محدودیت‌های خود در زندگی را بشناسید و به آنها پایبند باشد.
  • شما باید “نه” گفتن را یاد بگیرید و در موقعیت‌های مختلف زندگی شخصی یا حرفه‌ای، از پذیرش کار‌های بیش‌از‌حد توان اجتناب کنید.
  • از افراد که به شما استرس می‌دهند، دوری کنید. اگر فردی به‌طور مداوم این احساس ناخوشایند را در زندگی شما تشدید می‌کند، باید حذف شود. شما می‌توانید به این رابطه پایان داده یا مدت زمان وقت‌گذرانی خود را با طرف مقابل کاهش دهید.
  • کنترل محیط خود را در دست بگیرید. اگر فکر می‌کنید که اخبار تلویزیون شما را استرسی می‌کنند، این اخبار را گوش ندهید یا اگر ترافیک باعث تشدید استرس درونتان می‌شود، از مسیر‌های کم‌ترافیکتر به‌سمت مقصد خود بروید.
  • از موضوعات داغ بپرهیزید؛ مثلاً صحبت درباره دین یا سیاست می‌تواند استرس شما را افزایش دهد، بنابراین صحبت درباره آنها را کنار بگذارید. هیچ وقت در موضوعات مشابه به این موارد خود را وارد بحث نکنید.
  • لیست کار‌های خود را کم کنید. شما باید با تجزیه و تحلیل برنامه‌ها، مسئولیت‌ها و وظایف روزانه خود، کار‌های غیرضروری را بشناسید. کار‌هایی که واقعاً ضروری نیستند، باید به انتهای لیست اضافه یا کاملاً ر‌ها شوند.

4_ وضعیت را تغییر دهید

تغییر وضعیت برای مدیریت استرس

اگر نمی‌توانید از یک موقعیت استرس‌زا اجتناب کنید، سعی در تغییر آن داشته باشید. در اغلب موارد این تغییر با تغییر نحوه رفتار و عملکرد شما در زندگی روزمره به‌وجود می‌آید. چند راهکار اساسی برای تغییر وضعیت وجود دارد که عبارتند از:

  • احساسات خود را به جای نادیده‌گرفتن آنها بیان کنید. اگر شخصی یا اتفاقی شما را ناراحت می‌کند، این موضوع را کاملاً محترمانه با او در میان بگذارید. در صورت عدم بیان احساسات، استرس تشدید و باعث عصبانیت می‌شود.
  • قدرت سازگاری خود را افزایش دهید. اگر از کسی می‌خواهید که تغییر کند، شما هم به اندازه او تغییر کنید. با افزایش قدرت سازگاری خود با افراد و شرایط، بهتر می‌توانید استرس‌ها را مدیریت کنید.
  • در مواجهه با شرایط استرس‌زا قاطع‌تر باشید و کار‌هایی را که مهم هستند، حتماً انجام دهید؛ مثلاً اگر یک امتحان مهم دارید، اما هم اتاقی پرحرف شما به تازگی به آنجا آماده، به او بگویید که فقط می‌توانید با او 5 دقیقه صحبت کنید.
  • در زندگی تعادل داشته باشید. شما باید بین زندگی خانوادگی، فعالیت‌های اجتماعی، فعالیت‌های انفرادی و مسئولیت‌های روزانه تعادل به‌وجود آورید.

5_ با عوامل استرس زا سازگار شوید

اگر امکان تغییر عوامل استرس‌زا را ندارید، تنها راه ممکن تغییر خود است. شما می‌توانید با موقعیت‌های استرس‌زا سازگار شوید و انتظارات و نگرش خود را تغییر دهید تا کنترل بیشتری روی اوضاع داشته باشید. برای سازگاری با عوامل استرس‌زا حتماً به این نکته‌ها توجه کنید:

  • سعی کنید نسبت به موقعیت‌های استرس‌زا دیدگاه مثبت‌تری داشته باشید. مثلاً به جای تمرکز روی ترافیک، به این فکر کنید که فرصت کافی برای شنیدن یک پادکست صوتی، تماس‌گرفتن با یک دوست قدیمی یا انجام کار‌های مشابه را دارید.
  • دیدگاه بزرگتری داشته باشید. با خود فکر کنید که این عامل استرس‌زا در طولانی‌مدت چقدر مهم است؟ آیا تا یک هفته، یک ماه یا یک سال دیگر همچنان برایتان اهمیت دارد؟ آیا واقعاً این قدر باید به آن ارزش دهید که شما را ناراحت کند؟ اگر پاسخ منفی بود، به آن اهمیت زیادی ندهید.
  • کمال‌گرایی به‌عنوان یکی از منابع استرس شناخته می‌شود؛ بنابراین استاندارد‌های معقولی برای خود و دیگران داشته باشید و از حدود آنها تجاوز نکنید. شما باید به اندازه کافی تلاش کنید، همین!
  • کمی قدردانتر باشید. وقتی که در موقعیت استرس‌زا قرار می‌گیرید، به این فکر کنید که در زندگی خود چه نعمت‌های دیگری دارید. شما باید به ویژگی‌ها یا هدایای مثبت خود فکر کرده و به‌مرور استرس فعلی را از بین ببرید.

6_ پذیرش اتفاقات غیرقابل تغییر

شما باید اتفاقاتی را که نمی‌توانید تغییر دهید، بپذیرید. برخی از عوامل استرس‌زا اجتناب‌ناپذیر هستند و شما نمی‌توانید از آنها جلوگیری کنید. مثلاً مرگ عزیزان، بیماری جدی یا یک رکود اقتصادی از دسترس شما خارج‌اند. در چنین مواردی بهترین راه پذیرش شماست. پذیرش شاید دشوار باشد، اما در طولانی مدت می‌تواند آرامش را درونتان به‌وجود آورد. برای پذیرش اتفاقات غیرقابل تغییر به این نکته‌ها هم توجه داشته باشید:

  • سعی در کنترل اتفاقات غیرقابل کنترل نداشته باشید. بسیاری از اتفاقات در زندگی ما مثل رفتار‌های دیگران خارج از کنترل ما هستند. به جای تمرکز روی این موارد، روی عواملی تمرکز کنید که امکان تغییر آنها را دارید.
  • به‌دنبال جنبه‌های مثبت باشید. در هنگام مواجهه با چالش‌های بزرگ، آنها را شبیه یک فرصت عالی برای پیشرفت ببینید.
  • اگر انتخاب‌های اشتباه باعث ایجاد موقعیت‌های استرس‌زا شده‌اند، از آنها درس بگیرید تا در تصمیمات بعدی به این موقعیت‌ها گرفتار نشوید.
  • بخشیدن را یاد بگیرید و بدانید که ما در جهانی پر از نقص زندگی می‌کنیم و دیگران اشتباهات زیادی مرتکب می‌شوند. خشم و کینه را کنار بگذارید، چون باعث ایجاد انرژی منفی خواهند شد. شما باید بیشتر زمان خود را روی بخشیدن و ادامه‌دادن صرف کنید.
  • احساسات خود را در میان بگذارید. بیان اتفاقاتی که در حال تجربه آنها هستید، می‌تواند بسیار دلگرم‌کننده باشد. حتی اگر نمی‌توانید کاری برای شرایط استرس‌زا انجام دهید، همین که با یک دوست قابل‌اعتماد درباره آنها صحبت کنید، کافی است.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

7_ در طی روز جنب و جوش داشته باشید

جنب‌وجوش برای مدیریت استرس

وقتی درگیر موقعیت‌های استرس‌زا هستید، قطعاً آخرین کاری که دوست دارید انجام دهید، بلندشدن و ورزش‌کردن است؛ اما فعالیت بدنی می‌تواند یک مسکن عالی باشد و استرس‌ها را کاهش دهد. شما حتماً لازم نیست که یک ورزشکار حرفه‌ای شوید یا ساعت‌ها وقت خود را در باشگاه‌های ورزشی بگذرانید، اما همان ورزش‌های ساده هم می‌توانند استرس‌ها را از بین ببرند.

ورزش اندورفین بدن را آزاد می‌کند و احساس خوبی به‌وجود می‌آورد. ورزش همچین یک راهکار عالی برای حواس‌پرتی از اتفاقات روزانه به‌ شمار می‌آید.

اگر به مدت 30 دقیقه یا بیشتر در روز ورزش کنید، بیشترین نتیجه را از آن می‌گیرید. شما می‌توانید سطح تناسب اندام خود را به تدریج افزایش دهید. حتی فعالیت‌های بسیار کوچک هم در طی روز می‌تواند مؤثر باشد. اولین قدم برای ورزش کردن این است که بخواهید و حرکت کنید. در اینجا چند راهکار ساده برای اینکه ورزش‌کردن را در لیست کار‌های روزانه خود بگنجانید، معرفی می‌کنیم:

  • کمی موسیقی بگذارید و برقصید.
  • همراه با حیوان خانگی خود برای پیاده‌روی به خارج از منزل بروید.
  • دوچرخه‌سواری داشته کنید.
  • در خانه یا محل کار به‌ جای استفاده از آسانسور‌ها از پله‌ها استفاده کنید.
  • ماشین خود را در دورترین نقطه نسبت به مقصد پارک کرده و مابقی راه را پیاده‌روی کنید.
  • یک شریک ورزشی پیدا و همراه با او ورزش کنید.
  • هر هفته با دوستان خود برای انجام ورزش‌هایی مثل تنیس یا پینگ‌پنگ کاندید شوید.
  • شما باید ورزش‌هایی را انتخاب کنید که احساس خوبی را درونتان به‌وجود می‌آورند. همچنین در حین ورزش‌کردن تلاش بر تمرکز روی بدن و احساسات فیزیکی خود داشته باشید؛ مثلاً می‌توانید روی هماهنگی تنفس با حرکات ورزشی تمرکز کنید. با این کار تمرکز شما از روی چرخه افکار منفی و استرس‌ها هم برداشته می‌شود.

8_ یاد گرفتن تکنیک مدیریت زمان

مدیریت ضعیف زمان می‌تواند باعث تشدید استرس شود. شما با یادگیری تکنیک مدیریت زمان و انجام برخی کارها امکان ایجاد تعادل بین کار و زندگی را دارید:

  • بیش‌ از‌ اندازه خود را برای انجام‌دادن چندین کار در طی یک روز متعهد نکنید. شما باید زمان معقول برای انجام‌دادن هر کار را در نظر بگیرید و متناسب با این زمان‌بندی برای یک روز برنامه‌ریزی داشته باشید.
  • وظایف را اولویت‌بندی کنید. شما باید کار‌های مهم در طی یک روز را اولویت‌بندی کرده و به ترتیب آنها را انجام دهید. اگر کاری استرس‌زا دارید، زودتر از مابقی آن را پشت سر بگذارید تا در طی روز استرس اضافه نکشید.
  • پروژه‌های بزرگ را به چند پروژه کوچکتر تقسیم کنید. اگر یک کار بزرگ به‌ نظر می‌رسد، با تبدیل‌کردن آن به گام‌های کوچکتر استرس‌های ناشی از این کار را از بین ببرید.
  • شما مجبور به انجام‌دادن همه کار‌ها نیستید و می‌توانید برخی از آنها را بر عهده دیگران بگذارید. اگر دیگران هم می‌توانند از عهده این کار‌ها برآیند، چرا آنها را به دیگران نمی‌سپارید؟ میل به کنترل همه چیز یا نظارت بر تمام جزئیات را کنار گذاشته و خود را از بند استرس‌های غیرضروری ر‌ها کنید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

9_ ارتباط برقرار‌کردن با افراد مثبت

صحبت‌کردن با افراد مثبت برای مدیریت استرس

با افرادی که به شما احساس خوبی می‌دهند، ارتباط برقرار کنید. هیچ چیز لذت‌بخش‌تر از این نیست که زمان خود را با فردی بگذرانید که به شما احساس امنیت و درک‌شدن می‌دهند.

با تعامل چهره به چهره می‌توانید مجموعه‌ای از هورمون‌ها را در بدن خود آزاد کنید که واکنش دفاعی بدن را خنثی می‌کنند. این روش به‌عنوان یک عامل تسکین‌دهنده طبیعی شناخته می‌شود و می‌تواند باعث جلوگیری از افسردگی هم شود؛ بنابراین با خانواده، دوستان و نزدیکان مثبت خود ارتباط مداوم داشته باشید.

در ارتباط برقرار‌کردن با افراد به این نکته‌ها توجه کنید:

  • افرادی که با آنها صحبت می‌کنید، لزوما نباید توانایی از بین بردن استرس‌ها را داشته باشند؛ بلکه آنها فقط باید شنوندگان خوبی بوده و شما را شبیه به یک فرد ضعیف یا ناتوان نبینند. افرادی که به شما اهمیت می‌دهند، گزینه خوبی برای صحبت‌کردن هستند.
  • شبکه‌ای از دوستان مثبت را در اطراف خود ایجاد کنید تا زمانی که به یک نفر از آنها دسترسی نداشتید، بتوانید با شخص دیگری درباره احساسات خود صحبت کنید.
  • برای کمک‌کردن به دیگران داوطلب شوید.
  • در محل کار با همکاران خود ارتباط بگیرید.
  • از عزیزان خود بخواهید که مرتب با شما تماس بگیرد.
  • با یک دوست قدیمی تماس بگیرید.
  • با یک دوست ورزشکار به پیاده‌روی بروید.
  • با یک روحانی یا روانشناس درباره مسائل خود صحبت کنید.

10_ داشتن تفریح و استراحت

تفریحات و استراحت روزمره برای مدیریت استرس

زمانی را برای داشتن تفریح و استراحت در نظر بگیرید. شما باید در کنار تمام مسئولیت‌های شخصی، زمانی را هم برای خود و تفریحات موردعلاقه‌تان کنار بگذارید. شما نباید اینقدر در شلوغی‌های زندگی غرق شوید که رسیدگی به نیاز‌های خود را فراموش کنید. رسیدگی به خود و تفریحات یک ضرورت به‌شمار می‌آید، نه اقدام اضافه! اگر مرتب برای تفریحات و استراحت وقت بگذارید، توانایی مدیریت استرس بهتری خواهید داشت.

دانستن این نکته‌ها برای تفریح و استراحت در زندگی جهت رفع استرس‌ها ضروری است:

  • برای خود اوقات فراغتی را در نظر بگیرید و استراحت و تفریح را در لیست برنامه روزانه خود بگنجانید. اجازه ندهید که هیچ یک از کار‌ها مانع از تفریح یا استراحت شما شود.
  • هر روز کار‌هایی را انجام دهید که از آنها لذت می‌برید. برای فعالیت‌های شادی‌بخش وقت بگذارید. این فعالیت‌ها می‌توانند هر چیزی مانند تماشای ستاره‌ها، نواختن پیانو یا دوچرخه‌سواری باشند.
  • حس شوخ‌طبعی خود را تقویت کنید و خندیدن را یاد بگیرید. با خندیدن به‌ شکل مداوم یک سلاح قوی برای مبارزه با استرس دارید.
  • تمرین‌هایی برای تمدد اعصاب انجام دهید. تمرین‌هایی مانند یوگا، مدیتیشن یا تنفس عمیق می‌توانند بدن شما را آرام کنند و حالتی از آرامش را درونتان به‌وجود آورند. با یادگیری این تکنیک‌ها، به‌مرور سطح استرس شما در زندگی کاهش پیدا می‌کند.

11_ داشتن تعادل در سبک زندگی

علاوه‌بر ورزش، راهکار‌های دیگری هم برای داشتن سبک زندگی سالم مناسب هستند و می‌توانند میزان استرس شما را در زندگی به حداقل برسانند. از جمله این راهکار‌ها عبارتند از:

  • رژیم غذایی سالم داشته باشید. بدنی که به‌خوبی تغذیه شود، آمادگی بیشتری هم برای مقابله با شرایط استرس‌زا دارد. روزتان را با خوردن یک صبحانه مقوی و خوشمزه شروع کنید و انرژی خود را بالا نگه دارید.
  • میزان کافئین و شکر را از غذا‌های خود کاهش دهید. افزایش کافئین و شکر می‌تواند خلق و خوی شما را بد کند و انرژی را به میزان قابل‌توجهی پایین بیاورد. با کاهش مقدار مصرف قهوه، شکلات یا نوشابه در روز احساس آرامش بیشتری پیدا می‌کنید.
  • الکل، سیگار و مواد مخدر را کنار بگذارید، چون یک راهکار موقتی برای درمان استرس هستند. از شرایط استرس‌زا موردنظر با این راهکار‌ها چشم‌پوشی نکنید و با روش‌های ذهنی سعی در غلبه بر آنها داشته باشید.
  • به اندازه کافی بخوابید. خواب کافی باعث افزایش انرژی ذهن و بدن می‌شود. احساس خستگی می‌تواند میزان استرس را افزایش دهد، چون منجر به تفکر غیرمنطقی خواهد شد.

نکاتی برای کاهش استرس در لحظه

به این چند نکته برای کاهش استرس در لحظه توجه کنید تا اگر به یک باره درگیر این چالش شدید، بتوانید با آن مقابله کنید:

  • یک نفس عمیق بکشید و کاری را انجام دهید که به شما احساس خوبی می‌دهد؛ مثل تماشای عکس موردعلاقه، استشمام عطری خاص یا گوش‌دادن به یک قطعه موسیقی زیبا.
  • در صورت امکان با یکی از دوستان خود تماس بگیرید تا توجه‌تان از روی استرس برداشته شود.
  • یک کاغذ تهیه کنید و همان لحظه اقداماتی که برای از بین بردن استرس می‌توانید انجام دهید، بنویسید.
  • عقب نکشید و به هر کاری که می‌توانید برای از بین بردن استرس انجام دهید، بپردازید.
  • اعتماد به نفس خود را تقویت کنید و یادآور شوید که توانایی عبور از این چالش استرسی را دارید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

معرفی 70 راهکار عالی برای مدیریت استرس

در اینجا 70 راهکار عالی برای مدیریت استرس می‌آوریم که به شما در کنترل بهتر شرایط کمک می‌کنند:

  1. ملاقات با یک دوست
  2. 10 دقیقه در روز را برای استراحت و جمع‌آوری افکار کنار بگذارید.
  3. گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش
  4. تماشای فیلم‌های خنده‌دار
  5. قدم‌زدن در حومه شهر
  6. رفتن به باشگاه
  7. خیساندن خود در حمام با روغن اسطوخودوس
  8. مدیتیشن
  9. صحبت‌کردن یا نزدیکان
  10. راه رفتن
  11. خوابیدن بیشتر
  12. دعا‌کردن
  13. خواندن کتاب برای دور‌کردن حواس خود از افکار استرس‌زا
  14. انجام‌دادن کارهای خوب برای دیگران
  15. نوشتن نامه برای دیگران جهت بیان احساسات
  16. نقاشی یا طراحی
  17. ایجاد فهرستی از کارهای مهم
  18. زمان‌گذاشتن برای خود
  19. انجام کارهای موردعلاقه در کنار خانواده یا دوستان مثل رفتن به سینما
  20. رقصیدن با موسیقی موردعلاقه
  21. بیرون‌رفتن و آشناشدن با افراد جدید
  22. رفتن به کلاس یوگا
  23. بیان احساسات و عواطف
  24. وقت‌گذرانی با افراد مثبت
  25. یک فنجان نوشیدنی داغ و نوشتن خاطرات جهت تخلیه فکری
  26. خوردن وعده غذایی سالم و پرهیز از کافئین
  27. نزدیک‌شدن به طبیعت مثل قدم‌زدن در کنار ساحل دریا هنگام غروب خورشید
  28. تماشای برنامه موردعلاقه در تلویزیون
  29. فرصت‌دادن به خود برای فکرکردن به اتفاقات خوشایند
  30. تفکر درباره نحوه عملکرد دیگران در شرایط مشابه
  31. توجه کردن به دستاوردها به جای کارهای انجام‌ نشده
  32. رفتن به کنسرت‌های خوانندگان
  33. برگزاری مهمانی و تشریفات شام
  34. روحیه‌ دادن به افراد ناراحت
  35. انجام کارهای لذت بخش مثل باغبانی
  36. بازی‌کردن با کامپیوتر
  37. خودداری از به تعویق‌انداختن کارها
  38. پیداکردن یک مکان ساکت و تجسم خاطره‌ای شاد
  39. انجام کارهای خلاقانه مثل بافندگی
  40. نواختن موسیقی
  41. بازی‌کردن با حیوان خانگی
  42. هواخوری در خارج از خانه
  43. مهربان‌بودن با خود
  44. خندیدن
  45. نوشتن داستان‌های کوتاه
  46. تماس‌گرفتن با یکی از عزیزان
  47. صحبت‌کردن با یک غریبه
  48. استراحت‌کردن، هر چند کوتاه
  49. نوشتن شعر
  50. خوردن یا نوشیدن خوراکی‌های موردعلاقه
  51. در آغوش‌گرفتن یک نوزاد
  52. وقت‌گذرانی با کودکان
  53. تصور زندگی در دوره‌ای متفاوت نسبت به الان
  54. پختن کیک
  55. نشستن در یک کافه با یک فنجان چای و یک مجله
  56. نشستن روی نیمکت پارک و تماشای فضای سبز
  57. مرتب‌کردن اتاق یا کمد
  58. نفس‌کشیدن عمیق به مدت 2 دقیقه و تمرکز روی نفس‌ها
  59. نوشتن دلایل رضایت‌مندی از زندگی
  60. استفاده از یک شمع معطر یا عطر آرامش‌بخش در محیط
  61. انجام تمرینات تای‌چی
  62. نگاه‌کردن به عکس‌های خاطره‌انگیز
  63. نوشیدن یک فنجان چای
  64. فکرکردن به اهداف یا چیزهای سرگرم‌کننده
  65. رفتن به مکان‌های خاطره‌انگیز
  66. دوچرخه‌سواری
  67. گوش‌دادن به آواز پرندگان
  68. شمارش نعمات زندگی
  69. انجام بازی‌های خانوادگی
  70. پخش موسیقی موردعلاقه و همخوانی با آن با صدای بلند

کلام آخر

مدیریت استرس در زندگی باعث می‌شود تا کنترل بهتری روی زندگی خود داشته باشید و جلوی بروز لحظات تلخ و ناراحت‌کننده را بگیرید. استرس‌های کنترل‌نشده می‌توانند زندگی شما را دگرگون کنند، بنابراین برای مدیریت آنها برنامه‌ای بچینید و مطابق با این برنامه پیش بروید تا جلوی بیشتر آنها را بگیرید.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *