اهمال کاری شغلی

اهمال کاری شغلی چیست؟ + 9 راهکار مقابله با اهمال کاری شغلی

شاید ADHD داری!

تمرکز پایین، اهمال‌کاری، خستگی، تصمیم‌های هیجانی، حافظه ضعیف و… اگر اینا رو داری، شاید مشکلت ADHD باشه!

در یک جمله بگویم اهمال کاری شغلی یعنی: مدام وظایف مربوط به کار را عقب انداختن.

راه مبارزه با اهمال کاری شغلی چیست؟

  1. دیدگاه‌تان را عوض کنید
  2. اولویت بندی کنید
  3. عوامل حواس‌پرتی را نیست و نابود کنید
  4. زمان پایان کارها را مشخص کنید
  5. کارهایتان را معنادار کنید
  6. زمان پایان کارها را مشخص کنید
  7. صدای ذهنتان را خاموش کنید
  8. کمالگرایی را کنترل کنید
  9.  خودتان را تشویق کنید

در ادامه مقاله با توضیح دقیق اهمال کاری شغلی و راهکارهایی برای مقابله با اهمالکاری شغلی همراه شما هستیم.

اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری چیست

قبل از تعریف اهمال کاری شغلی، بیاید با هم اول بدانیم اهمال کاری چیست.

به طور ساده اهمال کاری یعنی:

به عقب انداختن مداوم کارها بدون دلیل قانع کننده در حالی که می‌دانید عقب انداختن کارها به ضررتان است.

یا به طور دیگر می‌شود گفت: اگر برای انجام کارهایتان مدام این جملات را به کار میبرید، یعنی اهمال کار هستید:

  • فردا به سراغ این کار خواهم رفت.
  • هنوز وقت دارم، بعدا انجامش خواهم داد.
  • بعد از چک کردن گوشی حتما کارم را تمام می‌کنم.
  • روز شنبه کارهایم را شروع می‌کنم.

شنبه و فردایی که افراد اهمال کار از آن سخن می‌گویند، هیچ وقت از راه نمی‌رسد. آن‌ها کارهایشان را عقب می‌اندازند، در حالی که می‌دانند انجام ندادن کارها به آن‌ها آسیب می‌رساند.

بدانید که تنها شما نیستید که کارهایتان را عقب می‌اندازید. اغلب انسان‎‌ها حداقل برای یک بار هم که شده با خودشان گفته‌اند این کار را فردا انجام می‌دهم در صورتی که می‌دانستند باید الان کارشان را تمام کنند. زمانی اهمال کاری نگران کننده می‌شود که بارها کارهایتان را به تعویق بیندازید و به زندگی‌تان صدمه وارد شود.

 

بیشتر بخوانید:

 

اهمال کاری شغلی و نشانه‌های آناهمال کاری شغلی و نشانه‌های آن

 

  • همیشه سرکار، پروژه‌ها را دیر تحویل می‌دهید؟
  • رئیس‌تان همیشه شاکی است که کارها دیر به او می‌رسانید؟
  • میزتان شلوغ است و کلی کار عقب افتاده دارید؟
  • همکارانتان مدام باید به شما زمان تحویل کارها را یادآوری کنند؟
  • ترجیح می‌دهید هر کاری کنید جز کارهای مربوط به شغلتان؟

اگر جوابتان به سوال‌های بالا، بله است؛ یعنی به اهمال کاری شغلی دچار هستید.

تعریف اهمالکاری شغلی به این شرح است:

به عقب انداختن انجام وظایف و کارها با وجود این که می‌دانید انجام ندادن کارها به ضرر شغلتان خواهد بود.

اما چه زمانی می‌توانید بگویید به اهمال کاری شغلی مبتلا هستیم؟ اگر حتی یکی از نشانه زیر را داشتید یعنی اهمالکار شغلی هستید.

  1.  یادآوری‌های مداوم: اگر هر روز رئیس‌ و همکارهایتان به شما یادآوری می‌کنند که کارهایتان را باید تحویل بدهید و زمان تحویل فرارسیده است، شما دچار اهمال کار شغلی هستید.
  2. حواس‌پرتی‌های مداوم: ناگهان تصمیم می‌گیرید میز کارتان را تمیز کنید و کارهایتان را نصفه رها می‌کنید؟ پس شما یکی از نشانه‌های اهمال کاری شغلی را دارید.
  3. دقیقه 90یی بودن: لحظه آخر و با کلی تلاش، کارهایتان را تحویل می‌دهید؟ به جای آن که کارتان را کوچک کنید و در بازه‌های زمانی آن‌ها را انجام بدهید، کارهایتان را تلنبار می‌کنید برای دقیقه 90 و می‌دوید تا کارهایتان به موقع انجام شوند؟ پس به اهمال کاری شغلی دچار هستید. (منبع)

 

بیشتر بخوانید:

 

 

چرا درگیر اهمالکاری شغلی می‏‌شویم؟

اهمال کاری شغلی و اضطراب

این که بدانیم منشا رفتار اهمال کاری شغلی چیست به ما کمک می‌کند راحت‌تر آن را شکست بدهیم. اهمال کاری سازمانی می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد؛ مثل خستگی، اضطراب، کمالگرایی، حواس‌پرتی و یا حتی ADHD. هر کدام از موارد بالا را بیایید با هم بررسی کنیم.

1_ خستگی

زمانی که شما از کارتان خسته شده‌اید یا خواب خوبی نداشته‌اید ممکن است انجام کارهایتان را به تعویق بندازید. همچنین ممکن است از کارتان خسته شده‌باشید و انگیزه‌تان را از دست داده باشید! خسته بودن می‌تواند خستگی جسمی یا روحی باشد. (منبع)

2_ اضطراب

ممکن است از نتیجه انجام کارهایتان بترسید و اضطراب بگیرید. زمانی که اضطراب می‌گیرید، کارهایتان را به تعویق می‌اندازید تا اضطرابتان را کم کنید. اضطراب یکی از دلایل مهم اهمال کاری شغلی است. چرا که ممکن است تنها شما از ترس این که به خوبی نتوانید از پس کارتان بربیایید، فرصت تجربه کردن را از خودتان می‌‌گیرید و اهمال کار شغلی می‌شوید. یک ترس بی‌پایه و اساس! (منبع)

3_ کمالگرایی

اگر شما در محل کارتان یک انسان کمالگرا باشید؛ زمانی که مطمئن نباشید که کارهایتان قرار است کاملا درست پیش برود، تا جایی که ممکن است کارتان را عقب می‌اندازید. چرا که انسان‌های کمال گرا انسان‌هایی صفر و صدی هستند. اگر صد یک کار را نداشته‌ باشند پس آن کار را هم انجام نمی‌دهند. (منبع)

4_ حواس‌پرتی

شاید جایی که در آن کار می‌کنید شلوغ است. عوامل حواس‌پرتی مانند موبایل، صحبت با دیگران، تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی تمرکز شما را پایین می‌آورند. وقتی تمرکز پایین باشد و انجام یک کار انرژی بیش تر از حد معمول بخواهد شما را به سمت اهمال کار شغلی شدن سوق می‌دهد. عوامل حواس‌پرتی گوناگون هستند. ممکن است دفتر کاری شما همیشه پر رفت و آمد باشد یا همکارتان اغلب اوقات با تلفن‌همراه بلند بلند صحبت کند. (منبع)

5_ADHD

یک تحقیق در سال 2014 نشان داد که :

بی‌توجهی که افراد ADHD نسبت به انجام کارها از خود نشان می‌دهند، می‌تواند باعث شود که افرادی اهمالکار شوند.

افراد مبتلا به ADHD علائمی مانند کمبود توجه، مشکلات عاطفی و رفتارهای آشفته دارند. این رفتارها در نهایت باعث می‌شوند عزت نفس انسان پایین بیاید. حالا یک فرد مبتلا به ADHD زمانی که یک پروژه جدید به او داده می‌شود اولین استراتژی برای مقابله با احساسات ناخوشایندش کار جدید این است که انجام آن کار را عقب بیندازد. (منبع)

6_ افسردگی

اهمالکاری شغلی می‌تواند ناشی از افسردگی باشد. در افسردگی ناامید و کمبود انرژی شروع و پایان کارها را سخت می‌کند. همچنین افسردگی شک و تردید را تقویت می‌کند؛ زمانی که شما ندانید دقیقا چکار باید بکنید و به توانایی‌هایتان ایمان نداشته‌ باشید، اهمال کار شغلی می‌شوید. (منبع)

 

بیشتر بخوانید:

 

 

عوارض اهمال کاری شغلی چیست؟

اهمالکاری شغلی و پاداش

به تعویق انداختن وظایف یا همان اهمالکاری شغلی به شغل شما آسیب می‌رساند و اثرات منفی هم بر روی شغل هم بر روی شخصیت کاری شما دارد.

عوارض منفی اهمال کاری شغلی به شرح زیر هستند:

  • افزایش مشکلات سلامت روان به دلیل اضطراب و خستگی
  • کیفیت پایین کار و افزایش خطا
  • عملکرد پایین در محیط کار
  • تاثیرات منفی بر روی کار
  • پیشرفت کاری کم
  • روحیه‌ی پایین
  • کاهش حقوق

به طور کلی می‌شود گفت زمانی که شما اهمال کار شغلی می‌شوید انگیزه‌تان برای کار کردن هم کم و کم‌تر می‌شود. در نهایت این کاهش انگیزه شما را بی‌حوصله می‌کند و کیفیت زندگی و کارتان را پایین می‌اورد.

انسان‌‌های دچار اهمال کاری شغلی اغلب از زندگی خود ناراضی هستند چرا که پیشرفتی حاصل نمی‌کنند.

 چگونه از اهمال کاری شغلی نجات پیدا کنم؟

از آن جایی که اهمال کار شغلی اثرات منفی زیادی بر زندگی دارد، بهتر است به سرعت دست به کار شویم و آن را شکست بدهیم. در ادامه مقاله با 9 راه اهمالکاری شغلی همراهتان هستیم.

1_ دیدگاه‌تان را عوض کنید

به جای آن که سختی‌های کار را ببینید، به زمانی فکر کنید که کار را تمام کرده‌اید. رسیدن به قله کوه سخت است اما قله کوه باشکوه است. پس پروژه‌ها را قله کوهی در نظر بگیرید که در انتها از به پایان رساندن آن‌ها خوشحال می‌شوید. اگر بخواهید فقط به سختی‌ها فکر کنید انجام دادن کارها هم برایتان سخت می‌شود؛ با به تعویق انداختن از سختی‌ها فرار می‌کنید. (منبع)

2_ اولویت بندی کنید

هر شب برنامه‌ی فردایتان را بنویسید و اولویت‌هایتان را مشخص کنید. مشخص کردن اولویت‌ها به شما کمک می‌کند کارهایتان را عقب نیندازید و دید واقع گرایانه‌تری نسبت به کارها و زمان داشته باشید. کارها را بر اساس اهمیت و زمانی که دارید بچینید. بهتر است کارهایی که زمان کمی برای آن‌ها دارید را اول لیست بگذارید. (منبع)

3_ عوامل حواس‌پرتی را نیست و نابود کنید

زمانی که  تصمیم می‌گیرید کارهایتان را عقب بیندازید، با یک چیز دیگر مشغول می‌شوید. بگذارید خودم را مثال بزنم وقتی سرکار قرار است کاری را انجام بدهم ولی مایل نیستم آن کار را بکنم و دلم می‌خواهد از آن کار فرار کنم، تلفنم را دستم میگیرم و می‌گویم فقط چند دقیقه در اینستاگرام پرسه میزنم. تا حالا کسی توانسته‌ است فقط چند دقیق کوتاه گوشی در دست بگیرد؟ خیر! پس بهترین کار این است که گوشی را از خودم دور کنم. شما هم عوامل حواس‌پرتی‌تان را شناسایی کنید و آن‌ها تا انجام کارهایتان از دسترس خارجشان کنید. (منبع)

4_ کارهایتان را معنادار کنید

برای آن که دقیقا درک کنید برای چه دارید این پروژه یا کار را انجام می‌دهید، اهداف را شناسایی کنید و به کارها وصلشان کنید. به طور مثال شما اگر به موقع برگه‌های دانش‌آموزانتان را صحیح کنید، آن‌ها از ضعف‌هایشان آگاه می‌شوند و در امتحان پایانی نتیجه بهتری می‌گیرند. مگر هدف یک معلم چیزی جز یادگیری درست است؟ (منبع)

5_ کارهای بزرگ به کارهای کوچک تبدیل کنید

از قدیم گفته‌اند سنگ بزرگ نشانه نزدن است! پس کارهای بزرگ را برای انجام دادن انتخاب نکنید. کارهای بزرگ شبیه یک کلاف پیچیده هستند که باز کردن آن دشوار به نظر می‌رسد اما با باز کردن کم‌کم کاموا آن را آسان می‌کنید. پس کارهای بزرگ و پیچیده را به کار کوچک تبدیل کنید. حالا انجام کارهای کوچک راحت‌تر است.  (منبع)

6_ زمان پایان کارها را مشخص کنید

وقتی که ندانید چقدر زمان دارید به راحتی کارها را عقب می‌اندازید. چرا که نمی‌دانید دیر شروع کنید چقدر وقت کم می‌آورید. بهترین کار این است برنامه‌ریزی کنید و دقیق وظایفتان و مهلت تحویلشان را مشخص کنید. حالا طبق آن چه در گزینه 2 گفتیم، اولویت بندی کنید و به مبارزه با اهمال کاری شغلی بروید. (منبع)

7_ صدای ذهنتان را خاموش کنید

اگر صدایی در ذهن شما تمام مدت به شما دستور می‌دهد و به شما می‌گوید: باید در این کار بهترین باشی! باید کارهایت را به موقع انجام بدهی! و هزاران باید دیگر را هی به شما یادآوری می‌کند، بیایید این صدا خاموش کنید.

به جای (باید) بهتر است از من می‌توانم کارهایم را به موقع انجام بدهیم یا من برای کارهایم تلاش می‌کنم استفاده کنید. نکته این است که باید را حذف کنید و جملات مثبت به جایش بگویید. (منبع)

8_ کمالگرایی را کنترل کنید

کمالگرایی باعث می‌شود اهداف غیرواقعی برای خود مشخص کنید و برای رسیدن به این اهداف غیرقابل دسترس به سختی تلاش کنید. شما خسته می‌شوید و در نهایت تصمیم می‌گیرید که کارتان را عقب بیندازید و اهمال کار شغلی شوید. به جای آن که هدف‌های غیرواقعی برای خود بگذارید و خودتان را خسته کنید، بهتر است به خودتان اجازه‌ی اشتباه کردن بدهید. اغلب اوقات کارهایی که به خودتان اجازه‌ی‌ اشتباه کردن و تجربه کردن داده‌اید؛ نتیجه بهتری داده‌اند. (منبع)

9_ خودتان را تشویق کنید

مغز به دنبال پاداش و دوری از درد است. زمانی که خودتان را تشویق می‌کنید، انگیزه‌تان برای انجام کارها بیشتر می‌شود. برای آن که به خودتان پاداش بدهید، لازم نیست صبر کنید تا پروژه‌تان تمام شود. برای قدم‌های کوچکی که برمی‌دارید و به سمت تکمیل وظیفه می‌روید خود را تشویق کنید. تشویق می‌تواند هر چیزی باشد. مثلا خوردن یک شکلات خوشمزه یا صحبت کردن با یک دوست قدیمی! (منبع)

 

بیشتر بخوانید:

 

کلام آخر

اهمال کاری شغلی به کیفیت زندگی انسان‌ها آسیب می‌زند. زمانی که شما مدام کارهایتان را به تعویق می‌اندازید، خود را از پیشرفت کردن باز می‌دارید. انسانی که در زندگی شغلی خود، پیشرفت نکند بی‌انگیزه می‌شود. ما در این مقاله همراهتان بودیم تا با اهمال کاری شغلی مبارزه کنید. اما بدانید بهترین راه شناسایی و مبارزه با اهمالکاری شغلی، مراجعه به یک روانشناس خوب است که در این راه همراهتان باشد.

منابع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *