درمان بیش فعالی در بزرگسالان

شاید ADHD داری!

تمرکز پایین، اهمال‌کاری، خستگی، تصمیم‌های هیجانی، حافظه ضعیف و… اگر اینا رو داری، شاید مشکلت ADHD باشه!

ADHD بزرگسالان یک اختلال مغزی است که به زبان ساده، باعث بروز مشکلاتی در زمینه تمرکز، اقدامات بی‌فکرانه و عجولانه و انرژی بدنی بیش از حد می‌شود. طبق بررسی‌ها، حدود 4% تا 5% از بزرگسالان در ایالات متحده درگیر این اختلال هستند. گفته می‌شود بروز این اختلال در بزرگسالی امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین هر بزرگسالی که دچار این مشکل باشد، احتمالا از کودکی مبتلا به نوع خفیف‌تر آن بوده است.

  • متاسفانه چیزی تحت عنوان درمان بیش ‌فعالی در بزرگسالان وجود ندارد و در زمان نوشتن این مقاله، درمان ADHD تنها شامل مجموعه اقداماتی از قبیل دارو و تغییر سبک زندگی می‌شود.
  • درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو ممکن نیست؛ مگر اینکه بیماری در مراحل اولیه باشد و علائم شدیدی نداشته باشید.

 آیا من ADHD دارم؟

درمان بیش فعالی در بزرگسالان کاری چالش‌برانگیز است.

جدیدا هر صفحه مجازی را باز می‌کنید یک پست در مورد ADHD می‌بینید! کار به جایی رسیده که به تشخیص این افراد، حتی اگر با دست مخالف لیوان آب را بردارید، درگیر ADHD هستید! احتمال ابتلا به این اختلال یا هر اختلال دیگری برای بیشتر افراد نگران‌کننده و استرس‌زا خواهد بود؛ بنابراین به‌عنوان اولین نکته، بگذارید به شما بگویم تشخیص ADHD به این راحتی‌ها نیست و صرفا اگر دیر جواب پیام‌هایتان را می‌دهید، دچار این اختلال نیستید! برای تشخیص خانگی ابتلا به ADHD، باید دو کار انجام دهید:

 

  1. این صفحه را برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید: ADHD چیست؟
  2. به یک روان‌شناس مراجعه کنید.

معیارهای تشخیص بیش فعالی در بزرگسالان

اختلال ADHD در واقع مانند پازل هزار تکه‌ای است که نه‌تنها سرهم کردنش داستان دارد، بلکه چندتکه‌اش هم گم شده است! از منشا ایجاد این بیماری بگیرید تا درمان و علائم، دانشمندان هنوز هم درمورد 60 درصد یافته‌هایشان در این زمینه مطمئن نیستند؛ بنابراین، تعیین معیارهای تشخیص‌کار دشواری خواهد بود؛ زیرا به‌عنوان یک فرد مبتلا، شما بخشی از علائم را شدیدا تجربه می‌کنید و برخی اصلا شما را آزار نمی‌دهند. تعدادی از این علائم هم ممکن است زیر مجموعه علایق، شخصیت یا سیاست‌های رفتاری یک بزرگسال قرار بگیرند. (منبع 1، 2)

در نتیجه، برای تشخیص خانگی ADHD حتما به این نکته توجه داشته باشید:

شما در صورتی دچار ADHD خواهید بود که حداقل 60 درصد این علائم را به طور شدید تجربه کنید؛ به گونه‌ای که فعالیت‌های روزانه شما را با مشکل مواجه کرده باشد.

در ادامه به طور خلاصه به علائم و درمان بیش فعالی در بزرگسالان می‌پردازیم:

  • اضطراب
  • افسردگی
  • اهمال‌کاری
  • مشکلات تمرکز
  • عزت‌نفس پایین
  • رفتارهای تکانشی
  • مشکل کنترل خشم
  • تغییر سریع احساسات
  • بی‌قراری فکری و ذهنی
  • مشکل پیداکردن مسیرها
  • بی‌نظمی و ناتوانی در ایجاد نظم
  • بی‌انگیزگی و بی‌حوصلگی مفرط
  • مشکلات در روابط کاری، عاطفی و خانوادگی
  • سو مصرف مواد یا اعتیاد (بله! شامل ماری‌جوانا هم می‌شود!)
  • مشکل در به‌خاطرآوردن اطلاعات ساده؛ مانند شماره‌تلفن همراه
  • زیاد و بعضا نامفهوم صحبت‌کردن؛ مانند جاانداختن فعل‌ها یا جابه‌جاکردن حروف یک کلمه

در نظر داشته باشید که افراد مبتلا به این اختلال، علائم یکسانی را تجربه نمی‌کنند؛ حتی اگر به‌عنوان‌مثال، هر دو دچار اضطراب باشند، نوع و شدت آن متفاوت خواهد بود. لیست دقیق و مفصل نشانه‌های ای دی اچ دی در مقاله علائم ADHD قابل‌دسترسی است. (منبع 1، 2)

 

 

 

 

علل و دلایل ایجاد بیش فعالی در بزرگسالان

تشخیص و درمان بیش فعالی در بزرگسالان بسیار دیر اتفاق می‌افتد و از کیفیت زندگی آن‌ها می‌کاهد.

متاسفانه هنوز یافته‌های دقیق و قابل استنادی در زمینه منشا بروز این اختلال وجود ندارد؛ به همین دلیل، درمان بیش فعالی در بزرگسالان یا کودکان قطعی نیست و تنها قابل‌کنترل است. باتوجه‌به آخرین تحقیقات دانشمندان در زمان ‌نگارش این مقاله، بیش فعالی به دلایل زیر اتفاق می‌افتد:

  1. عامل ژنتیکی؛ حدود 74 تا 79 درصد دخیل است.
  2. عملکرد و ساختار مغز؛ مواردی مانند تفاوت در سایز مغز، عدم تعادل در انتقال‌دهنده‌های عصبی و آسیب‌های مغزی
  3. عوامل محیطی؛ مواردی مانند ناپرهیزی‌های زمان بارداری، عادت‌های مخرب مصرف مواد مخدر یا الکل در والدین، آسیب‌های روحی و رشد در محیط سمی، مشکلات زمان زایمان و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص یا هوای آلوده

بر خلاف باور عموم، مواردی مانند تربیت نادرست، مصرف شکر و تماشای بیش از حد تلویزیون ارتباطی با بروز این اختلال ندارند؛ اما اگر فرد مبتلا باشد، این موارد موجب تشدید ADHD خواهند شد. (منبع 1، 2، 3)

روش های درمان بیش فعالی در بزرگسالان

باتوجه‌به ناشناخته بودن منشا این بیماری و دشواری تشخیص آن، درمان بیش فعالی در بزرگسالان و کودکان یک چالش جدی به‌حساب می‌آید. ضمن آنکه این بیماری در بزرگسالان تا سال های طولانی به رسمیت شناخته نمی‌شد و تمرکز پژوهشگران روی درمان ADHD کودکان بود. در وهله اول، باید بدانید در حال حاضر این بیماری، چه در کودکان و چه در بزرگسالان، درمان قطعی ندارد و شما تنها می‌توانید علائم را کاهش دهید یا آن‌ها را کنترل کنید.

برای کاهش و کنترل علائم ADHD، شما نیاز به یک استراتژی پیچیده و متشکل از دارو، روان‌درمانی و افزایش آگاهی از این بیماری نیاز دارید که هر سه مورد باید توسط یک متخصص برای شما فراهم شوند. زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، کاملا درمورد شرایط خود صادق باشید و از بروز مسائل خصوصی نترسید. کوچک‌ترین رفتارها یا عادت‌های شما در خلوت هم می‌تواند نشانه‌ای از ADHD باشد یا به روانپزشک در توصیه یک روش مناسب کمک کند.

به‌طورکلی، دو روش برای درمان بیش ‌فعالی در بزرگسالان وجود دارد؛ درمان ADHD با استفاده از دارو و درمان ADHD با استفاده از رفتاردرمانی. هر دوی این درمان‌ها تایید شده هستند و توسط صاحب‌نامان این حوزه توصیه می‌شوند. برخلاف باور عموم، مزایای داروهای روانپزشکی بسیار بیشتر از مضرات آن‌ها خواهد بود؛ بنابراین از مصرف آن‌ها اجتناب نکنید. اولین قدم و بهترین اقدام برای شما، کنارگذاشتن مقاومت در برابر درمان است؛ با این کار، یک زندگی باکیفیت و لذت‌بخش به خودتان هدیه می‌دهید. (منبع 1، 2)

 

 

 

 

 

درمان بیش فعالی با استفاده از دارو

در درمان بیش فعالی در بزرگسالان استفاده از دارو یکی از موثرترین روش‌ها است.

برای درمان بیش فعالی در بزرگسالان مبتلا به ADHD، معمولا از داروهای محرک استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند حدود دو سوم بزرگسالان واکنش مناسبی نسبت به این داروها نشان دادند و روند بهبودی را سریع‌تر طی کرده‌اند. در این مقاله از داروهای رایج نامی نمی‌بریم؛ زیرا تجویز و مصرف آن‌ها باید تحت‌نظر مستقیم پزشک باشد و شما باید به پزشکتان و تجویز او اعتماد کنید. برای مدیریت دارو و تاثیر آن بر درمان بیش فعالی بزرگسالان به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • درمان با دارو زمانی تاثیرگذار خواهد بود که با سایر روش‌ها ترکیب شود.
  • واکنش هر فرد به انواع داروها متفاوت خواهد بود.
  • مصرف دارو باید تحت‌نظر مستقیم پزشک انجام پذیرد.
  • مصرف داروی ADHD همیشگی نیست و قرار نیست تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی فرد مبتلا شود.
  • دوز مناسب هر دارو باید توسط پزشک مشخص شود.
  • از قطع ناگهانی داروها یا افزایش سرخود دوز داروها جدا خودداری کنید.
  • به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که داروها را در زمان مشخصی از روز مصرف کنید.
  • درصورتی‌که از این داروها استفاده می‌کنید، بنا به صلاحدید پزشک، باید از برخی فعالیت‌ها صرف‌نظر کنید؛ به‌عنوان‌مثال، رابطه داروهای ای دی اچ دی و سربازی معکوس هستند و درصورتی‌که سرباز هستید یا مسئولیت مهم دیگری بر عهده دارید، باید با پزشکتان مشورت کنید.

(منبع 1، 2، 3)

تحت هیچ شرایطی بدون تجویز دکتر دارو مصرف نکنید و دوز آن‌ها را کاهش یا افزایش ندهید. در غیر این صورت، عوارض دارو شدت می‌گیرند و بیشتر از خود اختلال ADHD به شما آسیب می‌زنند. (منبع 1، 2)

 

 

 

 

درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو

متاسفانه مقاومت در برابر مصرف دارو هنگام درمان بیش فعالی در بزرگسالان بسیار رایج است.

درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو امکان‌پذیر نیست؛ مگر اینکه علائم شما بسیار خفیف باشند یا هنوز بدن شما را درگیر نکرده باشند. بیایید صادق باشیم، آخر چه تمرین و راهکاری می‌تواند انتقال‌دهنده‌های شیمیایی مغز شما را متعادل کند؟

شما باید بپذیرید که دارو و روش‌های دیگر مکمل یکدیگر هستند. درصورتی‌که فقط دارو مصرف کنید، به آن‌ها عادت می‌کنید و دیگر تاثیر مناسبی نخواهند داشت؛ از طرفی، اگر فقط به این روش‌ها متوسل شوید باز هم بی‌فایده خواهد بود، زیرا مغز و بدن بیمار شما در حال حاضر آماده پذیرش توصیه و اطلاعات جدید نیست و نمی‌تواند تغییر موثری در روند خود ایجاد کند. با در نظرداشتن این نکته بسیار مهم، روش‌های کنترل و درمان بیش فعالی در بزرگسالان بدون دارو را بررسی کنید:

1. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو با رعایت یک رژیم متعادل

تاثیر رعایت رژیم بر علائم ADHD کاملا بررسی نشده است و یافته‌ها در این زمینه ضدونقیض هستند. اما به‌طورکلی، رعایت یک رژیم غذایی سالم و متشکل از مواد مغذی که سلامت قلب، کبد و روده را تضمین کند، در کنترل انواع اختلالات موثر خواهد بود. طبق تحقیقات، فارغ از ابتلا به هرگونه اختلال، یک رژیم غذایی متعادل در بهبود شرایط روحی افراد بسیار تاثیرگذار است؛ زیرا هم واکنش‌های شیمیایی بدن آن‌ها را بهبود می‌بخشد و هم حس “تلاش برای خود” را القا می‌کند. به نکات زیر توجه کنید:

  • زمان خرید، برای پخت و آماده سازی وعده های سالم خرید کنید.
  • وعده های غذایی را از قبل آماده کنید تا بهانه ای برای خرید غذای بیرون نداشته باشید!
  • به غذا خوردن خود نظم دهید و در فاصله‌های 3 ساعته یک وعده غذایی سبک میل کنید.
  • حتما روی، آهن، اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم، پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • مصرف شکر، کافئین، الکل و غذاهای ناسالمی که شامل روغن یا رنگ‌های افزودنی باشند را به حداقل برسانید.

2. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو به کمک سازمان‌دهی و برنامه ریزی

برنامه‌ریزی یکی از اولین و موثرترین اقدامات در درمان بیش فعالی در بزرگسالان است.

افراد مبتلا به ADHD از مشکل عدم تمرکز رنج می‌برند؛ بنابراین اصلی‌ترین عامل اهمال‌کاری و عدم پیشرفت آن‌ها، ضعف در برنامه‌ریزی و عمل به آن خواهد بود. بعد از اینکه داروهای اولیه ADHD را مصرف کنید، مشکل تمرکز شما بسیار بهبود پیدا می‌کند و مغزتان آماده پذیرش یک برنامه روزانه خواهد شد.

درمان بیش فعالی در بزرگسالان به دلیل مشغله‌های دائمی آن‌ها کار دشواری است؛ یکی از بهترین روش‌ها که هم به درمان می‌پردازد و هم به زندگی کاری و اجتماعی آن‌ها ضربه نمی‌زند، برنامه‌ریزی کارهای روزانه است. این روش درمان بیش فعالی در بزرگسالان بدون دارو امکان‌پذیر خواهد بود و توصیه می‌کنیم به‌صورت روزانه و باتوجه‌به میزان بهره‌وری خود در ساعات خاص روز به برنامه‌ریزی بپردازید. شما می‌توانید از تکنیک‌هایی مانند رسم نوار پیشرفت، انجام کارهای دشوار در ساعات صبح، تقسیم‌کردن کارهای پرجزئیات و سنگین به قسمت‌های کوچک‌تر در این برنامه‌ریزی بهره ببرید. نکته مهم این است که بدانید تعداد کارهای انجام‌شده اهمیتی ندارد؛ حتی اگر توانسته‌اید خودتان را برای انجام یک کار هم راضی کنید، ما به شما افتخار می‌کنیم! (منبع:Verywellmind)

در این شرایط، شما باید زمانی از روز را به برنامه‌ریزی اختصاص دهید. شما باید فهرستی از کارهایی موردنظر تهیه کنید و هر کدام را به کارهای کوچک‌تر تبدیل کنید تا قدم‌به‌قدم انجامشان دهید. همچنین باید زمان‌بندی واقع‌بینانه‌ای برای انجام هر کار و استراحت داشته باشید.

درصورتی‌که برنامه کمال‌گرایانه‌ای بریزید؛ به‌احتمال 85% به آن عمل نمی‌کنید. این می‌تواند منجر به سرخوردگی، عصبانیت و ناامیدی شود. از خودتان در برابر بروز این احساسات مخرب محافظت کنید.

3. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو با کنترل رفتارهای عجولانه

افراد مبتلا به ADHD دچار رفتارهای تکانشی، عجولانه و بی‌فکرانه هستند. بخشی از این مشکل با دارو قابل‌حل است، اما بخش بزرگی از آن به رفتارهای شما برمی‌گردد. حتی اگر دارو مصرف کنید و تعادل شیمیایی مغز خود را حفظ کنید، باز هم تاثیرگذار نخواهد بود؛ زیرا شما سال‌های سال با این رویه پیش رفته‌اید و این رفتارها تبدیل به شخصیت و عادت شما شده‌اند.

در این شرایط، شما باید به رفتاردرمانی روی بیاورید که مستلزم خودشناسی است. شما باید با کمک روان‌شناستان، به یک شناخت نسبی از خودتان برسید؛ مثلا چه زمانی عصبانی می‌شوید و چه چیز می‌تواند عصبانیت شما را کنترل کند. سپس باتوجه‌به این مسائل، به یک راه‌حل برای کنترل عصبانیت خواهید رسید.

به‌عنوان‌مثال، دفعه بعدی که حسابی عصبانی شدید و طبق معمول کنترل خود را از دست دادید، به خودتان نهیب بزنید. ببینید این واکنش شدیدی که قرار است نشان بدهید، چه عواقبی برایتان دارد و آیا از انجام آن پشیمان خواهید شد؟ زمانی که به این مسائل فکر می‌کنید، نفس عمیق بکشید و کمی فعالیت فیزیکی انجام دهید؛ مثل راه‌رفتن یا باز و بسته کردن مشت دست. رفتارهای تکانشی معمولا به همان سرعتی که ایجاد می‌شوند، از بین می‌روند؛ بنابراین زمانی که شما صرف این فرایند می‌کنید به مغزتان فرصت آرام‌شدن می‌دهد و این طوفان بدون هیچ خسارتی از شما عبور خواهد کرد.

4. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو با ورزش و فعالیت بدنی منظم

از آنجایی که مغز سالم در بدن سالم است، ورزش نقش مهمی در درمان بیش فعالی در بزرگسالان دارد.

ورزش منظم یکی از ساده‌ترین و موثرترین راه‌ها برای کاهش علائم ADHD در بزرگسالان است. ورزش بر موارد زیر موثر خواهد بود:

  • بهبود تمرکز
  • افزایش انگیزه
  • بهبود حافظه
  • بهبود تمرکز
  • سوزاندن انرژی اضافی که منجر به رفتارهای تکانشی می‌شود.
  • افزایش سطح دوپامین، نوراپی‌نفرین و سروتونین مغز

بنابراین، عملکرد و تاثیر ورزش مشابه داروهای رایج شیمیایی است؛ اما نه عوارض دارد، نه نسخه دکتر لازم دارد! اگر از ورزش به‌عنوان روشی برای درمان بیش‌ فعالی در بزرگسالان استفاده می‌کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • در طبیعت ورزش کنید.
  • حداقل سه بار در هفته ورزش کنید.
  • ورزش‌ها و فضاهایی را انتخاب کنید که برایتان لذت‌بخش باشند.
  • در طول روز ورزش کنید؛ بعد از ساعت 6 عصر ترجیحا فعالیت بدنی شدید نداشته باشید.

5. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو با خواب کافی و باکیفیت

رابطه بین ای دی اچ دی و خواب بسیار تنگاتنگ است. ADHD با ایجاد نگرانی‌های دائم، کیفیت خواب شما را به‌شدت پایین می‌آورد:

  • برای به خواب‌رفتن و بیدارشدن مشکل دارید.
  • خواب‌های پراکنده می‌بینید.
  • بعد از بیدارشدن همچنان خسته هستید؛ زیرا مغزتان استراحت نکرده است.
  • خوابتان بسیار سبک است.

خواب بی‌کیفیت علائم ADHD را بدتر می‌کند و هر چقدر این علائم شدیدتر شوند، خواب شما بیشتر به هم می‌ریزد. برای بهبود کیفیت خواب، به نکات زیر توجه کنید:

  • زمان خواب و بیداری مشخصی داشته باشید و حتما به آن پایبند بمانید.
  • اتاق خود را کاملا تاریک کنید.
  • اواخر روز از کافئین، الکل و محرک‌ها استفاده نکنید.
  • یک یا دو ساعت قبل خواب از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید و فعالیت بدنی شدید نداشته باشید.

6. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو با بهره بردن از تکنیک های آرام سازی بدن و ذهن

مدیتیشن از روش‌های محبوب برای افزایش تمرکز و درمان بیش فعالی در بزرگسالان است.

بسیاری از علائم ADHD با تکنیک‌های آرام‌سازی بدن و ذهن، مانند مدیتیشن و یوگا، قابل‌کنترل و کاهش هستند. درصورتی‌که به طور منظم و روزانه از این روش‌ها استفاده کنید، مزایایی مانند افرایش تمرکز و توجه و کاهش تکانشگری، اضطراب و افسردگی را به دنبال خواهند داشت.

محققان می‌گویند مدیتیشن در درازمدت، فعالیت قشر پیش پیشانی مغز را افزایش می‌دهد. این قشر مسئول مواردی مانند توجه، برنامه‌ریزی و کنترل رفتارهای تکانشی است؛ بنابراین، می‌توان گفت مدیتیشن کاملا در نقطه مقابل ADHD قرار می‌گیرد.

به این روش‌ها بسنده نکنید و توجه داشته باشید مصرف دارو تجویز شده توسط پزشک در کنار این روش‌ها ضروری خواهد بود. یادتان باشد هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید، از شدت پیشرفت بیماری‌تان کم می‌شود و کنترل علائم ADHD آسان‌تر خواهد شد. سایر روش های درمان بیش فعالی در بزرگسالان عبارتند از:

  • جلسات روان‌درمانی شناختی
  • جلسات و کارگاه‌های روان‌شناسی خودشناسی و احساسی
  • شرکت در فعالیت‌های گروهی
  • تخلیه انرژی اضافی به روش‌های مختلف
  • افزایش آگاهی شخصی درمورد این اختلال و شناخت بهتر خود
  • کمک‌گرفتن از اطرافیان برای کنترل رفتارها و تکانش‌ها
  • بازبینی عادت‌ها و رفتارها
  • ترک یا کاهش مواد محرک، مخدر و الکلی؛ برای اطلاعات بیشتر، مقاله ای دی اچ دی و سیگار کشیدن را بررسی کنید.

(منبع 1، 2، 3، 4، 5)

 

 

 

7_ درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو با طبیعت‌گردی و وقت‌گذرانی در برون از خانه

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان adhd در بزرگسالان طبیعت‌گردی و وقت‌گذرانی در بیرون از خانه است.

به نقل از وب‌سایت healthline، مطالعه‌ای در سال 2011 انجام شد که تأیید می‌کند قرار گرفتن در معرض فضا‌های باز و طبیعت به‌صورت منظم یک راهکار عالی، ایمن و طبیعی است که برای کمک به افراد مبتلا به adhd تجویز می‌شود.

وب‌سایت healthline نقل می‌کند که شواهد قوی وجود دارد که نشان می‌دهند حتی 20 دقیقه وقت‌گذرانی در بیرون از خانه می‌تواند تمرکز را بهبود ببخشد. شما می‌توانید به پارک‌ها یا طبیعت بروید و با دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی یا حتی نشستن روی نیمکت و تماشای طبیعت زیبا، تمرکز خود را بهبود ببخشید.

مقابله با بیش فعالی

با پذیرش شرایط سخت، مسیر را برای درمان بیش فعالی در بزرگسالان باز کنید.

طبق نظریه مدیریت تنظیم هیجانی، شما باید بتوانید بین چیزهایی که می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید و چیزهایی که تغییر آن‌ها از توان شما خارج است، تفاوت قائل شوید. حتما با این اصل آشنایی دارید:

در روان‌شناسی شناختی، تاکید بر آن است که تمرکز و انرژی را روی مسائلی بگذاریم که توانایی تغییر آن‌ها را داریم؛ به همین ترتیب، باید یاد بگیریم با مسائل تغییرناپذیر کنار بیاییم و پذیرش خود را بالا ببریم.

زمانی که بپذیرید برخی امور از کنترل شما خارج هستند، احساس راحتی بیشتری پیدا می‌کنید و به‌جای مقاومت در برابر آن‌ها، به سازگاری رو می‌آورید. این رویکرد باعث می‌شود انرژی شما به‌جای خشم و عصبانیت، در جای درستی صرف شود که بتواند سودی به شما برساند.

بیش ‌فعالی یک وضعیت مادام‌العمر است. باتوجه‌به اصل بیان شده، چیزی تحت عنوان مقابله با بیش‌فعالی وجود ندارد و تا زمانی که این دیدگاه را داشته باشید، رنج بیشتری می‌برید؛ زیرا احساس می‌کنید نیرویی از درون در حال پایین کشیدن شماست و دائم با خودتان در جنگ هستید؛ بنابراین، بیایید ازاین‌پس از عبارت‌هایی مانند زندگی با بیش ‌فعالی یا سازگاری با بیش ‌فعالی استفاده کنیم.

این نگرش به ما کمک می‌کند به‌جای جنگیدن با خودمان، با ویژگی‌های طبیعی خود هماهنگ شویم. به همین ترتیب، می‌توانیم راهکارهایی برای کنارآمدن و بعضا بهره‌بردن از همین ویژگی‌های مخرب نیز پیدا کنیم!

 

کلام آخر

درمان بیش فعالی در بزرگسالان یک فرایند پیچیده و متشکل از انواع استراتژی‌ها است. به‌نتیجه‌رسیدن این فرایند مستلزم عزم راسخ شما برای حل این مشکل خواهد بود؛ شما باید همکاری کامل و بی‌قید و شرطی با روان‌شناستان داشته باشید و از مصرف دارو و اجرای روش‌های توصیه شده سر باز نزنید. در حال حاضر، ADHD درمان ندارد؛ بنابراین بهترین روش سازگاری با بیش‌فعالی، کم‌کردن مقاومت درونی‌تان نسبت به تغییر خواهد بود. به روانپزشک و روان‌شناستان اعتماد کنید و اجازه دهید کیفیت زندگی‌تان را با دانششان بالا ببرند.

منابع

 

 

 

 

 

 

 

 

5 پاسخ

  1. مقاله خیلی خوبی بود. خیلی خوب توضیح دادید که درمان ADHD در بزرگا چطور می‌تونه زندگی روزمره افراد رو تغییر بده. به نظر من، یکی از مهم‌ترین نکات اینه که خیلی از افراد بزرگسال ممکنه اصلا متوجه نباشن که ADHD دارن و این مشکل رو با دیگر مشکلات روانی اشتباه بگیرن. شما خیلی خوب به راهکارهایی اشاره کردید که می‌تونه به بهبود وضعیت این افراد کمک کنه، مثل استفاده از داروها یا مشاوره روانشناسی.

  2. مقاله بسیار مفیدی بود. خیلی خوب توضیح دادید که درمان ADHD در بزرگا معمولا با روش‌های ترکیبی از دارو و درمان‌های شناختی رفتاری انجام میشه. من شخصا از این نکته استفاده کردم که درمان‌های غیر دارویی مثل تنظیم سبک زندگی و تمرین‌های روانی می‌تونن تاثیر زیادی داشته باشن. به نظرم بیشتر باید در مورد این روش‌ها صحبت بشه تا افراد بیشتری آگاه بشن و کمک بگیرن.

  3. مقاله خوب و کاربردی بود. درمان ADHD در بزرگا به روش‌های مختلفی نیاز داره که خیلی خوب توضیح دادید.

  4. خیلی خوب بود که درمان ADHD در بزرگا رو توضیح دادید. این موضوع خیلی کم‌تر مطرح میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *